Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Mikroskobun tanıtımı
|
K1, B1
|
2
|
Mikroskopta inceleme esnasında yapılması gereken hususlar
|
K1, B2
|
3
|
Mikroskop kullanıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken hususlar
|
K1, B3
|
4
|
Enine Kesit ve Boyuna-Radyal kesit alma
|
K1, B4
|
5
|
Boyuna-Teğetsel ve Yüzeysel kesit alma
|
K1, B5
|
6
|
Yüzeysel Kesit (Rulo yaparak ve Köpük kullanarak kesit alma)
|
K2, B1
|
7
|
Yüzeysel Kesit (Parmak sararak ve Pens ile yüzeysel kaldırma)
|
K2, B2
|
8
|
Karayosunlarında (Musci) yaprak taban, orta ve uç kısımlarından kesit almak
|
K2, B3
|
9
|
Karayosunlarında gövde kesitlerinin alınması
|
K2, B4
|
10
|
Yapraklı ciğerotlarında (Hepaticae) kesit alınması
|
K2, B5
|
11
|
Preparat hazırlama
|
K3, B1
|
12
|
Hazırlanan preparatlardan örneklerin çizimlerinin yapılması
|
K3, B2
|
13
|
Laboratuarda karayosunu örneğinin kesitinin alınması ve çiziminin yapılması
|
K3, B3
|
14
|
Laboratuarda ciğerotu örneğinin kesitinin alınması ve çiziminin yapılması
|
K3, B4
|