Ön Koşul
|
Yok
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Serhat URSAVAŞ
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr. Serhat Ursavaş
|
Ders Yardımcıları
|
Araş. Gör. Gamze ERTUĞRUL
|
Kaynaklar
|
K1. Tuzlacı, E., (2011). Türkiye`nin Yabani Besin Bitkileri ve ot yemekleri. Alfa Yayınları, Melisa Matbaacılık. İstanbul.
K2. Baydar, H., (2022). Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Bilim ve Teknolojisi, Nobel Yayın evi. Ankara.
K3. Bülbül, E., (2009). Doğadan bize. İnkilap Kitap evi. İstanbul.
|
Yardımcı Kitap
|
1. Konuyla ilgili yayınlanmış çeşitli derleme ve makaleler.
|
Dersin Amacı
|
Ülkemizde, halk tarafından besin kaynağı olarak yararlanılan yabani bitkileri, bunların Latince ve yöresel isimlerini, hangi kısmının veya kısımlarının, ne şekilde, ne amaçla ve hangi yöremizde kullanıldığı hakkında bilgi vermek.
|
Dersin İçeriği
|
Yabani bitkilerden nasıl ve ne amaçla yararlanıldığı, yabani bitkilerin yararlanılan kısımları, yabani bitkilerden yapılan folklorik yiyecek ve içecekler, yabani bitkilerden yararlanılan türlerin latince ve yöresel isimleriyle kullanım şekilleri anlatılır.
|