ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türkiye`nin Yabani Bitkilerinin Folklorik Kullanımı ORM573 GÜZ 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yabani bitkilerden nasıl ve ne amaçla yararlanıldıgını analizeder.
    2-Yabani bitkilerin yararlanılan kısımlarını listeler
    3-Yabani bitkilerden yapılan folklorik yiyecek ve içecekleri hazırlar.
    4-Yabani bitkilerden yararlanılan türlerin Latince ve yöresel isimleriyle kullanım şekillerini listeler.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Serhat URSAVAŞ
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Serhat Ursavaş

    Ders Yardımcıları Araş. Gör. Gamze ERTUĞRUL
    Kaynaklar K1. Tuzlacı, E., (2011). Türkiye`nin Yabani Besin Bitkileri ve ot yemekleri. Alfa Yayınları, Melisa Matbaacılık. İstanbul. K2. Baydar, H., (2022). Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Bilim ve Teknolojisi, Nobel Yayın evi. Ankara. K3. Bülbül, E., (2009). Doğadan bize. İnkilap Kitap evi. İstanbul.
    Yardımcı Kitap 1. Konuyla ilgili yayınlanmış çeşitli derleme ve makaleler.
    Dersin Amacı Ülkemizde, halk tarafından besin kaynağı olarak yararlanılan yabani bitkileri, bunların Latince ve yöresel isimlerini, hangi kısmının veya kısımlarının, ne şekilde, ne amaçla ve hangi yöremizde kullanıldığı hakkında bilgi vermek.
    Dersin İçeriği Yabani bitkilerden nasıl ve ne amaçla yararlanıldığı, yabani bitkilerin yararlanılan kısımları, yabani bitkilerden yapılan folklorik yiyecek ve içecekler, yabani bitkilerden yararlanılan türlerin latince ve yöresel isimleriyle kullanım şekilleri anlatılır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster