ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Besin kaynağı bitkilerimizin günümüzdeki durumu ve geleceği K1, B1
    2 Yabani bitkilerin hangi kısımlarından yararlanılır, yararlanma zamanı ve şekli K1, B2
    3 Geleneksel yemekler ve içecekler K1, B3
    4 Folklorik derlemeler ve yemek kitapları K1, B4
    5 Yabani Bitkilerin kullanım şekillerinin bazı sakıncaları K2, B1
    6 Besin maddesi olarak yabani bitkiler hakkında yapılan bazı derleme çalışmaları K2, B2
    7 Yabani bitkilerden yararlanılarak yapılan yiyecek ve içecekler K2, B3
    8 Çorba, salata, kebap, köfte, sarma/dolma, börek, pilav ve kavurma olarak kullanılan türler; Latince ve yöresel isimleri ile kullanım şekilleri. K2, B4
    9 Ekmek, çörek, pide, gözleme, cacık, turşu, yoğurt mayası, peynir, hoşaf, komposto, reçel, marmelat ve şerbet olarak kullanılan türler; Latince ve yöresel isimleri ile kullanım şekilleri. K3, B1
    10 Tarhana, şurup, pekmez, pestil, dondurma, Aşure ve helva olarak kullanılan türler; Latince ve yöresel isimleri ile kullanım şekilleri. K3, B2
    11 Koku ve lezzet vermek amacıyla yaralanılan bitkiler K3, B3
    12 Türkiye`nin bazı yabani bitkilerinin renkli atlas yardımıyla gösterilmesi K3, B4
    13 Meyvesi ve tohumları yenen bitkiler K3, B4
    14 Türkiye`nin yenen mantarları K3, B5
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster