Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Besin kaynağı bitkilerimizin günümüzdeki durumu ve geleceği
|
K1, B1
|
2
|
Yabani bitkilerin hangi kısımlarından yararlanılır, yararlanma zamanı ve şekli
|
K1, B2
|
3
|
Geleneksel yemekler ve içecekler
|
K1, B3
|
4
|
Folklorik derlemeler ve yemek kitapları
|
K1, B4
|
5
|
Yabani Bitkilerin kullanım şekillerinin bazı sakıncaları
|
K2, B1
|
6
|
Besin maddesi olarak yabani bitkiler hakkında yapılan bazı derleme çalışmaları
|
K2, B2
|
7
|
Yabani bitkilerden yararlanılarak yapılan yiyecek ve içecekler
|
K2, B3
|
8
|
Çorba, salata, kebap, köfte, sarma/dolma, börek, pilav ve kavurma olarak kullanılan türler; Latince ve yöresel isimleri ile kullanım şekilleri.
|
K2, B4
|
9
|
Ekmek, çörek, pide, gözleme, cacık, turşu, yoğurt mayası, peynir, hoşaf, komposto, reçel, marmelat ve şerbet olarak kullanılan türler; Latince ve yöresel isimleri ile kullanım şekilleri.
|
K3, B1
|
10
|
Tarhana, şurup, pekmez, pestil, dondurma, Aşure ve helva olarak kullanılan türler; Latince ve yöresel isimleri ile kullanım şekilleri.
|
K3, B2
|
11
|
Koku ve lezzet vermek amacıyla yaralanılan bitkiler
|
K3, B3
|
12
|
Türkiye`nin bazı yabani bitkilerinin renkli atlas yardımıyla gösterilmesi
|
K3, B4
|
13
|
Meyvesi ve tohumları yenen bitkiler
|
K3, B4
|
14
|
Türkiye`nin yenen mantarları
|
K3, B5
|