ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ormancılıkta Radar Verilerinin Kullanımı ORM587 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Aktif ve pasif uzaktan algılama verilerini karşılaştırmalı olarak açıklar
    2-Ormancılık çalışmalarında kullanılan radar görüntülerini açıklar.
    3-Erdas Imagine yazılım programı ile radar görüntülerinin işlenişi ve bu görüntülerden verilerin nasıl elde edildiğini açıklar
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Alkan GÜNLÜ
    Dersi Verenler

    1-)Profesör Dr. Alkan Günlü

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Günlü, A.( 2009). Yetişme ortamı envanterinin doğrudan, dolaylı ve uzaktan algılama yöntemleriyle belirlenmesi ve karşılaştrılması. Doktora Tezi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü. K2. Günlü, A., & Ercanlı, İ. (2020). Artificial neural network models by alos palsar data for aboveground stand carbon predictions of pure beech stands: a case study from Northern of Turkey. Geocarto International, 35, 17-28.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Son yıllarda uzaktan algılama teknolojisindeki gelişmelerin artmasına bağlı olarak çeşitli özellikteki uzaktan algılama verileri kullanıcılara sunulmuştur. Özellikle orman envanterinde uzaktan algılama verilerinin kullanılması olanakları ve bu verilerin seçilmesinde gözetilmesi gereken başlıca aktif ve pasif algılayıcı sistemlerin açıklanması gerekmektedir. Bu bağlamda, bu ders kapsamında aktif algılama sistemleri ile elde edilen radar görüntülerinin ormancılık çalışmalarında nerelerde ve nasıl kullanıldığı hakkında gerekli bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster