ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Orman Ekosistemlerinde Böcek ve İnsan İlişkileri ORM590 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrenci, böceklerin yalnızca tarım ve orman alanlarındaki zararlı ya da faydalı böcekler olmadığını, pek çok alanda böceklerin etkili olduğunu öğrenir.
    2-Öğrenci, günümüzde böceklerin vektör durumunda olduğu pek çok hastalık ile ilgili bilgi edinerek korunmaya yönelik tedbirleri öğrenir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Yalçın KONDUR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Kondur, Y., Ders Notları
    Yardımcı Kitap YK1. Morris, B., 2004. Insects and Human Life. Bloomsbury Academic, 320p. YK2. Brues, C.T., 1947. Insects and Human Welfare. Harvard University Press. 167p.
    Dersin Amacı Böcekler, dünyada milyonlarca yıldır var olan canlılardır. Böceklerin orman alanlarında zarar yapması ya da zararlılarla mücadelede yardımcı olması yanı sıra, dünyanın pek çok yerinde değişik kullanımları da mevcuttur. Bu lisansüstü ders ile öğrencilerin; böceklerin dikkat çekmeyen ancak büyük öneme sahip diğer faydaları ve zararları hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Böceklerin insan yaşamındaki yeri ve böcek-orman ilişkileri, Halk arasında böceklerin isimlendirilmesi, İlaç olarak böcekler, dinsel kültürde böcekler, sözel kültürde böcekler, Besin kaynağı olarak böcekler, Tozlaşma ve arılar, Orman alanları ve bal üretimi, Orman alanlarında zararlı böcekler, Orman alanlarındaki faydalı böcekler, Orman köylerinde sıkça karşılaşılan böcekler, Orman alanlarında böceklerin neden olduğu alerjik reaksiyonlar, Orman alanlarında parazit böcekler, Hastalık vektörü olarak böcekler: Sıtma, uyku hastalığı, Keneler ve Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi, Adli entomolojide böcekler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster