ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ormancılıkta Yapay Sinir Ağları ile Artım ve Büyümenin Tahmin Edilmesi OR1517 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Artım ve Büyümeye ilişkin tahmin teknikleri hakkında bilgiye sahip olur
    2-Yapay sinir ağı yapısını ve özelliklerini kavrar
    3-Yapay sinir ağlarının uygulanmasında bilgisayar yazılımını kullanır
    4-Yapay sinir ağları ile artım ve büyümeyi tahmin edecek bilgiye sahip olur
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. ilker ERCANLI
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş. Gör. Ferhat BOLAT
    Kaynaklar 1. Öztemel, E. 2012. Yapay Sinir Ağları. Papatya Yayıncılık Eğitim. ISBN: 978-975-6797-39-6. 232 s. İstanbul. 2. Arıkan Kargı, V. S. 2015. Yapay sinir ağ modelleri ve bir tekstil firmasında uygulama. Ekin Basım Yayın. ISBN: 9786055187620. 175 s., Ankara. 3. Vanclay, J.K. 1994. Modelling Forest Growth: Applications to Mixed Tropical Forests. CAB International, Department of Economics and Natural Resource, Royal Veterinary and Agricultural University. Copenhagen, Denmark, Wallingford, UK, 312 s. 4. Gadow, K.V. and Hui, G.Y. 1999. Modelling forest development. Kluwer Academic Publishers, Dordrect, 213 s. 5. Elmas, Ç. 2003. Yapay Sinir Ağları (Kuram, Mimari, Egitim, Uygulama), Seçkin Yayıncılık, Ankara, 22-37.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Ağaç ve meşcere düzeyinde ölçülen artım ve büyüme özelliklerinin Yapay Sinir Ağları ile tahmin edilmesinin öğrenilmesi
    Dersin İçeriği Artım ve büyüme değerlerine ilişkin tahminlerin yapay zeka uygulaması olan yapay sinir ağları ile elde edilmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster