ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ormancılık Üretim Çalışmalarından Kaynaklanan Çevresel Zararlar OR1515 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrenciler ormancılık üretim çalışmalarını tanımlar
    2-Ormancılık üretim çalışmalarında yaygın olarak kullanılan teknikler ve yöntemler hakkında bilgi verir
    3-Üretim çalışmalarından kaynaklanan çevresel zararları tanımlar
    4-Sürdürülebilir ormancılık anlayışı çerçevesinde çevresel zararların en aza indirilmesi için göz önünde bulundurulması gereken unsurları tanımlar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ender BUĞDAY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Acar, H. H. (2004). Ormancılıkta Transport Ders Notları. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü, Trabzon, 268s. 2. Buğday, E. 2011. Ormancılık üretim çalışmalarının çevresel zararları. Çankırı Karatekin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yükseklisans Tezi, 73 syf. Çankırı.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Ormancılık üretim çalışmalarından kaynaklanan çeşitli çevresel zararlar ile bu zararların en aza indirilebilmesi için uygulanabilecek çözümlerin öğretilmesi
    Dersin İçeriği Ormancılık üretim çalışmaları, çevresel zararlar, üretim çalışmalarına ait süreç ve alt işlemler, zararların azaltılabilmesi için alınması gerekli önlemler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster