ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ormancılıkta Üretim Planlamasında Bilgisayar Destekli İş Zekası OR1516 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ormancılık üretim çalışmalarının aşamalarını açıklar.
    2-Üretim planlanması düzenler.
    3-Planlama süreci hakkında tüm etkenleri analiz eder.
    4-Ormancılık üretim çalışmalarında etkin bir planlamanın nasıl yapılacağı, iş zekası araçları ve karar destek sistemlerini uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Ender BUĞDAY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Seker, S. E. (2013). İş Zekası ve Veri Madenciliği. Cinius Yayınları. 2. Erdaş, O., Acar, H. H., ve Eker, M. (2014). Orman Ürünleri Transport Teknikleri. KTU, Orman Fakültesi, Trabzon. 3. Buğday, E. 2015. Sertifikalı orman işletmelerinde odun hammaddesi üretim planlarının oluşturulması (Daday Orman İşletme Müdürlüğü Örneği). Çankırı Karatekin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, 184. Syf. Çankırı.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Türkiye ormancılık üretim çalışmalarının planlanmasında ham veriyi anlamlı ve kullanışlı bilgiye dönüştüren teoriler, metodolojiler, süreçlerin ve teknolojilerin anlatılması
    Dersin İçeriği Ormancılık üretim çalışmaları, Üretim çalışmalarının planlanması, Planlama süreci etkenleri, İş zekası araçları ve karar destek sistemleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster