Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Ender BUĞDAY
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr. Ender Buğday
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1- Ders Notları
K2- Acar, H. H., Erdaş, O., & Eker, M. (2014). Orman Ürünleri Transport Tekniği Ders Kitabı. KTÜ Orman Fakültesi Yayınları, 233, 39.
K3- Leuschner, W. A. (1990). Forest regulation, harvest scheduling, and planning techniques. John Wiley & Sons..
K4- Dykstra, D. P., & Heinrich, R. (1996). FAO model code of forest harvesting practice. FAO.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1- Tsioras, P. A., Rottensteiner, C., & Stampfer, K. (2014). Wood harvesting accidents in the Austrian state forest enterprise 2000?2009. Safety science, 62, 400-408.
YK2- Visser, R., & Stampfer, K. (2015). Expanding ground-based harvesting onto steep terrain: A review. Croatian Journal of Forest Engineering: Journal for Theory and Application of Forestry Engineering, 36(2), 321-331..
YK3- Suchomel, J., & Belanová, K. (2009). Influence of selected meteorological phenomena on work injury frequency in timber harvesting process. Croatian Journal of Forest Engineering: Journal for Theory and Application of Forestry Engineering, 30(2), 185-191.
YK4- Buğday, E. (2016). Ormancılıkta üretimin planlaması ve hassas ormancılık anlayışı. Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi, 2(1-2), 54-57.
|
Dersin Amacı
|
Türkiye`de ormancılık üretim çalışmalarının bilinmesi, Türkiye`de ormancılık üretim çalışmalarından kaynaklı iş kazaları ve hastalıkların öğrenilmesi, Orman üretim işçileri için sağlık ve güvenlik önlemlerinin neler olduğunun bilinmesi, Kesim, sürütme ve bölmeden çıkarma iş süreçlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin öğrenilmesidir.
|
Dersin İçeriği
|
Ülkemizde uygulanan ormancılık üretim çalışmalarında sıklıkla meydana gelen iş kazaları ve iş sağlığı-güvenliği açısından değerlendirilmesi
|