Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Enerji kaynaklarının örneklendirilerek, kullanım alanlarının anlatılması.
|
K. 4. Bölüm hepsi, YK1
|
2
|
Biyoyakıtların tanımlanmasından sonra Türkiye`de ve Dünyadaki Yenilenebilir enerji kaynağı olarak kullanılan biyoyakıtların karşılaştırılmasının yapılması.
|
K. 2. Bölüm 3
|
3
|
Türkiye`de biyoyakıt teknolojisi ve bu kaynakların doğrudan ya da dönüşümlü olarak değerlendirilmesi.
|
K. 2 Bölüm 4,5,6K. 1. Bölüm 5
|
4
|
Biyolojik kökenli endüstriyel ürünlerin tanımlanması ve otomotiv sektöründe kullanımlarının karşılaştırılması.
|
K. 1 Bölüm 3, K. 2. Bölüm 7
|
5
|
Biyokütle enerji teknolojisi kapsamında; odun (enerji ormanları, ağaç artıkları), çeşitli tohum bitkileri (Ayçiçek, kolza, soya, aspir, pamuk, v.b), karbohidrat bitkileri atıkların değerlendirilmesi örneklerinin anlatılması.
|
K. 3. Bölüm 4, K4. Bölüm 12
|
6
|
Biyokütle enerji teknolojisi kapsamında; karbohidrat bitkileri (patates, buğday, mısır, pancar, seker kamışı, v.b), elyaf bitkileri (keten, kenaf, kenevir, sorgum,vb.), bitkisel artıklar (dal, sap, saman, kök, kabuk vb.), hayvansal atıklar ile şehirsel ve endüstriyel atıkların değerlendirilmesi örneklerinin anlatılması.
|
K. 1. Bölüm 2
|
7
|
Çevre dostu, elektrik üretilebilen, taşıtlar için yakıt elde edilebilen stratejik bir enerji kaynağı olarak kullanılan ürünler ve bu ürünlerin ya doğrudan ya da bazı süreçlerden geçirilerek yakıt eşdeğeri olarak kullanılması.
|
K. 4. Bölüm hepsi
|
8
|
Çevre dostu, elektrik üretilebilen, taşıtlar için yakıt elde edilebilen stratejik bir enerji kaynağı olarak kullanılan ürünler ve bu ürünlerin ya doğrudan ya da bazı süreçlerden geçirilerek kolay depolama, taşınma özelliklerinden dolayı öneminin vurgulanması.
|
K. 4. Bölüm hepsi
|
9
|
Biyodizel teknolojisi, üretim yöntemlerinin tanımlanması
|
K. 1. Bölüm 4
|
10
|
Biyogaz teknolojisi, atıklardan üretim yöntemleri, yakma sistemlerinin tanımlanması
|
K. 1. Bölüm 2
|
11
|
Biyoalkol teknolojisi,üretim yöntemleri, çevresel etkilerinin tanımlanması
|
K. 1. Bölüm 4
|
12
|
Bitkisel kökenli yağların fiziksel ve kimyasal özelliklerinin iyileştirilme çalışmaları ile ilgili bilgilerin anlatılması.
|
K. 2. Bölüm 7-8, K. 4. Bölüm 4
|
13
|
Türkiye ve Dünyada biyoyakıt politikaları ile yasal düzenlemeleri analiz etme
|
K. 1. Bölüm 5
|
14
|
Biyokütle briket üretim yöntemleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri, peletleme, tarımsal atıklardan katı biyoyaklıt üretiminin tanımlanması
|
K. 2 Bölüm 4 YK1
|