Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Kriptogamlarda ilkel gövde yapıları, tallus tipleri ve gelişimi, alg, mantar, karayosunu ve eğreltilerde tallus yapısı
|
Bir hücreli, koloni oluşturan, ipliksi, dalsı veya yapraksı gibi çeşitli tallus tiplerine sahip Kriptogamlarda tallus morfolojisi ve anatomisinin mikroskobik ve makroskobik olarak incelenmesi
|
2
|
Tohumsuz vasküler bitkilerde tallus yapısındaki gametifit ve gerçek gövde yapısındaki sporofitin morfolojisi ve anatomisi, iletim dokusu
|
Mikroskobik praparat hazırlanması, kesit alma; Kibritotu, Atkuyruğu ve Eğreltilerde tallussu gametofit ve gerçek gövde formundaki sporofitin morfoloji ve anatomisinin mikroskobik ve makroskobik incelenmesi
|
3
|
Tohumlu Bitkilerde bitki hücresi, bitki histolojisi, bitkisel doku tipleri, Meristematik dokular, vasküler kambiyum
|
Farklı bitki gruplarında meristematik dokular, kambiyum ve fellojenin mikroskobik incelenmesi, çizimi ve fotoğraflanması
|
4
|
Bitkilerde epidermis, periderm, epidermal yapılar, stomanın evrimi ve stoma tiplerinin karşılaştırılması
|
Farklı bitki gruplarında örtü doku; epidermis ve epidermal yapıların mikroskobik incelenmesi, çizimi ve fotoğraflanması, Kriptogamlara ve Fanerogamlara ait bitki örneklerinde air-chamber, por, lentisel ve stomaların karşılaştırmalı olarak incelenmesi, mikroskobik incelenmesi, çizimi ve fotoğraflanması
|
5
|
Bitkilerde parankima doku tipleri, destek doku elemanları ve tiplerinin (kollenkima, sklerankima) farklı bitki gruplarında karşılaştırılması
|
Bitkilerde parankima doku ve hücre tipleri; iletme parankiması, palizat parankiması, sünger parankiması, ksilem parankiması, floem parankiması, korteks parankiması, bitkilerde destek doku; sklerankima ve kollenkima dokularının farklı bitki gruplarına ait örneklerde karşılaştırmalı mikroskobik incelenmesi, çizimleri ve fotoğraflanması
|
6
|
En ilkel Tohumsuz bitkilerden en gelişmiş Tohumlu bitkilere İletim dokusunun gelişimi, merkezi silindir, iletim demeti tipleri, ksilem ve floemin karşılaştırmalı olarak incelenmesi
|
Bitkilerde iletim dokusu ve hücreleri, ksilem, floem; iletim demeti tipleri, eğreltilerde iletim dokusu ve elemanlarının bitki örneklerinden alınacak kesitlerde mikroskobik incelenmesi, çizimi ve fotoğraflanması
|
7
|
Bitkilerde hücre içi ve hücre dışı salgılar, salgı sistemi
|
Bitkilerde salgı doku ve hücreleri, hücre içi, hücre dışı, bitki içi ve bitki dışı salgı bezlerinin örnekler üzerinden karşılaştırmalı olarak mikroskobik incelenmesi, çizimi ve fotoğraflanması
|
8
|
Organografi, bitkilerde gövde morfolojisi ve anatomisi, gövde metamorfozları
|
İlkel ve ileri yapılı bitkilerde gövde morfolojisi ve anatomisi, gövdenin primer yapısı monokotil gövde ve dikotil gövde, Gymnosperm odunu, konsentrik ve kolateral iletim demetlerinin karşılaştırmalı olarak makroskobik ve mikroskobik incelenmesi
|
9
|
Bitkilerde kök morfolojisi ve anatomisi, kök metamorfozları
|
Tohumsuz ve tohumlu bitkilerde kök morfolojisi ve anatomisi, kazık kök, saçak kök, primer kök yapısı, dikotiledon kökü, monokotiledon kökü, radial iletim demeti yapılarının karşılaştırmalı olarak makroskobik ve mikroskobik incelenmesi
|
10
|
Yaprak morfolojisi ve anatomisi, yaprak metamorfozları, yaprağın taksonomik karakter taşıyan özellikleri
|
Bitkilerde yaprak morfolojisi ve anatomisi, monokotil ve dikotil yaprak yapıları ile gymnosperm yaprağı ve eğrelti yaprağının karşılaştırmalı olarak makroskobik ve mikroskobik incelenmesi
|
11
|
Tohumsuz bitkilerde hayat döngüsü; vejetatif üreme yapıları; tohumlu bitkilerde çiçek anatomisi ve morfolojisi, çiçek diyagramı ve formülü, Gymnosperm çiçeği, döllenme, hayat döngüsü
|
Tohumsuz bitkilerde hayat döngüsü, vejetatif üreme yapıları; Angiospermlerde çiçek anatomosi, morfolojisi, diseksiyonu; çiçek diyagramı çizilmesi ve formülünün yazılması, döllenme, hayat döngüsü, Gymospermlerde erkek ve dişi kozalak yapılarının incelenmesi
|
12
|
Bitkilerde meyve ve tohum anatomisi ve morfolojisi, çimlenme
|
Tohumlu bitkilerde meyve ve tohum anatomisi ve morfolojisinin örnekler üzerinden karşılaştırmalı olarak incelenmesi, döllenme
|
13
|
Gymnospermler ve Angiospermler arasındaki morfolojik ve anatomik farklılıklar
|
Gymnospermler ve Angiospermler arasındaki morfolojik ve anatomik farklılıkların makroskobik ve mikroskobik olarak örnekler üzerinden incelenmesi
|
14
|
Monokotiledonlar ve Dikotiledonlar arasındaki morfolojik ve anatomik farklılıklar
|
Monokotiledonlar ve Dikotiledonlar arasındaki morfolojik ve anatomik farklılıkların makroskobik ve mikroskobik olarak örnekler üzerinden incelenmesi
|