Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Biyogüvenliğe giriş.
|
K1
|
2
|
Modern biyoteknoloji uygulamalarının insan sağlığı ve biyoçeşitliliğe olan etkileri.
|
K1
|
3
|
Transgenik uygulamalar, genetik olarak değiştirilmiş organizmaların avantaj ve dezavantajları.
|
K1
|
4
|
Gıda güvenliği kriterleri ve riskler (kimyasal, mikrobiyolojik ve sosyo ekonomik).
|
K1
|
5
|
Laboratuvarda biyogüvenlik; risk grupları, kimyasallar, mikroorganizmalar, riskleri ve güvenliği, radyasyonla çalışma riskleri ve güvenliği.
|
K1
|
6
|
Biyogüvenlik seviyeleri, kontaminasyonlar, sterilizasyon, dezenfeksiyon, antisepsis, saçılma, alev alma, tıbbi takip, kazalar, atık yönetimi, transport.
|
K1
|
7
|
Personel eğitimi.
|
K1
|
8
|
Biyogüvenlik protokolleri ve sınırlamalar (Türkiye ve diğer ülkelerdeki mevzuat, kılavuzlar).
|
K1
|
9
|
Biyogüvenlikten sorumlu olan kişi ve kuruluşlar: Üniversite biyogüvenlik ofisi, Çevre, Sağlık ve Güvenlik Bakanlığı, üniversite sağlık sorumluları, laboratuvar personeli, teknik personel, temizlik personelinin sorumlulukları.
|
K1
|
10
|
Biyoetiğe giriş.
|
K1
|
11
|
Tıbbi etik ve endüstriyel etik
|
K1
|
12
|
Klinik ve biyoloji laboratuvarlarında etik
|
K1
|
13
|
Genetik ve etik
|
K1
|
14
|
Halk sağlığı ve güvenliği, genel değerlendirme
|
K1
|