ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İleri Biyoteknoloji BİY525 BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrenci, biyoteknolojinin kapsamı, tarihi ve geleceğini özetler.
    2-Öğrenci, biyolojik çeşitliliğin önemi ve değerlendirilmesi konularını kavrar.
    3-Öğrenci, biyoteknolojinin uygulama alanlarını tanımlar.
    4-Öğrenci, biyoteknolojik prosesler ve üretim konularını kavrar.
    5-Öğrenci, biyoteknolojinin endüstriyel kullanımı tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr.Mehmet SEZGİN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Mehmet Sezgin

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1.C.M. Brown, I. Campbell, F.G. Priest 2007. Introduction to Biotechnology
    Yardımcı Kitap KY1.Nathan S. Mosier, Michael R. Ladisch., 2009 ?Modern Biotechnology-Connecting Innovations in Microbiology and Biochemistry to Engineering Fundamentals?. A John Wiley & Sons, Inc., Publication KY2.B. E. Rittmann and P. L. McCarty. 2001 Environmental Biotechnology: Principles and Applications McGraw-Hill Book Co., New York
    Dersin Amacı Biyoteknolojinin tarihçesi ve amacı, biyoteknolojiye genel bakış, mikroorganizmalar ve metabolizmaları, bitki ve hayvan kültürleri, fermantasyon teknikleri ve prensipleri, biyoteknolojide temel işlemler, biyoteknolojik prosesler, primer metabolitlerin üretimi konularını kapsar.
    Dersin İçeriği Biyoteknolojinin tarihçesi ve amacı. Mikroorganizmalar. Mikroorganizmalar ve metabolizmaları. Bitki ve hayvan kültürleri. Genetiği değiştirilmiş organizmalar. Fermantasyon teknikleri ve prensipleri. Biyoteknolojide temel işlemler. Biyoteknolojik prosesler. Primer metabolitlerin üretimi. Biyoteknolojinin ahlaki ve hukuki yönleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster