ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Çevre Mikrobiyolojisi TYB524 GÜZ-BAHAR 4+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Farklı ekolojik sistemlerde bulunan mikroorganizmaları ve fonksiyonlarını tanımlar.
    2-Mikroorganizmaların ekolojik denge ve bitkisel üretim için önemini kavrar.
    3-Farklı mikrobiyal habitatları kavrar.
    4-Mikrobiyal remediasyonu açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Gülay KARAHAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1- Haktanır, K. Ve Arcak, S. Toprak Biyolojisi (Toprak Ekosistemine Giriş). 1997. Yayın No: 1486. Ders Kitabı: 447. Ankara Ü. Zıraat Fak. Basımevi, Ankara. 2- Öner, M. 1997. Mikrobiyal Ekoloji. Ege Ü. Fen Fakültesi Kitaplar Serisi No: 100. Ege Ü. Basımevi, Bornova, İzmir. 3- Öner, M. 1998. Mikoloji I ve II. Ege Ü. Fen Fakültesi Kitaplar Serisi No: 39. Ege Ü. Basımevi, Bornova, İzmir. Anonim (Ekolojik Tarım Organizasyonu, ETO), 1999. Ekolojik Tarım. Emre Basımevi, İzmir.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilere mikroorganizmaların doğada bulunuşları ve fonksiyonlarını anlamalarını; aralarındaki ve mikroorganizma ve diğer canlılar ve insanla olan ilişkilerini kavramalarını; mikroorganizmaların çevre kirliliği çalışmalarındaki rollerini anlamalarını sağlamaktır
    Dersin İçeriği Farklı ekolojik sistemlerde bulunan mikroorganizmaları ve fonksiyonların ve mikroorganizmaların ekolojik denge ve bitkisel üretim için öneminin anlatılmasını içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster