Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Vermikültür tanımı, tarihsel gelişimi ve faaliyet alanları.
|
K1 den 1. bölüm okunmalıdır.
|
2
|
Toprak solucanı biyolojisi, (hayat döngüsü, fizyolojisi, üremesi vb.).
|
K1 den 2. bölüm okunmalıdır.
K2 den 1. bölüm okunmalıdır.
|
3
|
Vermikültür faaliyetlerinde solucanların yaşamsal ihtiyaçları (Sıcaklık, nem, oksijen miktarı, C/N oranı, organik madde yapısı vb).
|
K1 den 3. bölüm okunmalıdır.
K2 den 2. bölüm okunmalıdır.
|
4
|
Başarılı vermikültür üretimi için dikkat edilmesi gereken önemli parametreler.
|
K1 den 4. bölüm okunmalıdır.
K2 den 3. bölüm okunmalıdır.
|
5
|
Vermiteknoloji metodları (Küçük, orta ve büyük ölçekli vermikültür üretim yöntemleri, kullanılan teknolojiler).
|
K1 den 5. bölüm okunmalıdır.
K2 den 4. bölüm okunmalıdır.
|
6
|
Vermikültür ürünlerinin özellikleri (vermikompost ve vermikest çayı).
|
K1 den 6. bölüm okunmalıdır.
K2 den 5.1 bölüm okunmalıdır.
|
7
|
Aerobik ve Vermikompst ürünlerinin olgunluk kriterleri.
|
K1 den 7. bölüm okunmalıdır.
|
8
|
Vermikültür ürünlerinin kullanım alanları (Organik gübre, toprak katkı maddesi, biyolojik pestisit vb.).
|
K1 den 8. bölüm okunmalıdır.
|
9
|
Vermikültür ürünlerinin toprak katkı maddesi olarak kullanımı.
|
K1 den 9. bölüm okunmalıdır.
K2 den 9. bölüm okunmalıdır.
|
10
|
Katı vermikültür ürünlerinin bitki hastalıklarına karşı bio-control ajanı olarak kullanımı.
|
K1 den 10. bölüm okunmalıdır.
K2 den 6. bölüm okunmalıdır.
|
11
|
Katı vermikültür ürünlerinin bitki zararlılarına karşı bio-control ajanı olarak kullanımı.
|
K1 den 11. bölüm okunmalıdır.
K2 den 6. bölüm okunmalıdır.
|
12
|
Sıvı vermikültür ürünlerinin bitki hastalıklarına karşı bio-control ajanı olarak kullanı.
|
K1 den 12. bölüm okunmalıdır.
K2 den 5.2 bölüm okunmalıdır.
|
13
|
Sıvı vermikültür ürünlerinin bitki zararlılarına karşı bio-control ajanı olarak kullanımı.
|
K1 den 13. bölüm okunmalıdır.
K2 den 5.3 bölüm okunmalıdır.
|
14
|
Vermikültür çalışmalarında yaşanılan sıkıntılar.
|
K1 den 14. bölüm okunmalıdır.
K2 den 11. bölüm okunmalıdır.
|