Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tohumun yapısı, tohum çimlendirme ortamları
|
K1
|
2
|
Çimlenmeyi Uyartıcı Ön İşlemler
|
K1
|
3
|
Çimlenmeyi Etkileyen Çevre Koşulları
|
K1
|
4
|
Tohum Ekimi, Fidelerin Şaşırtılması
|
K1
|
5
|
Tohumların Dinlenme Fizyolojisi
|
K1
|
6
|
Çelik ile çoğaltım Gövde Çelikleri ile Üretim
|
K1, K2
|
7
|
Yaprak çelikleri ve göz çelikleri ile üretim, yaprak göz çelikleri, kök çelikleri ile üretim
|
K1
|
8
|
Aşıdan yararlanmanın nedenleri, aşılamanın sınırları
|
K1
|
9
|
Aşıda Kaynamayı Etkileyen Faktörler, Aşı Kalemlerinin Alınması ve Saklanması, Aşıların Korunmasına Yönelik Bazı Önlemler
|
K1
|
10
|
Kalem Aşı Teknikleri (Dilcikli Aşı, Ekleme Aşı, Yan Aşı, Yarma Aşı, Kakma Aşı, Kabuk Aşı, Yanaştırma Aşı)
|
K1, K2
|
11
|
Göz Aşı Teknikleri (T Aşı, Ters T Aşı, I Aşı, Yongalı Göz Aşı, Yama Göz Aşı)
|
K1, K2
|
12
|
Daldırma ile Üretim(Adi Daldırma, Bileşik Daldırma, Hava Daldırması, Tepe Daldırması, Hendek Daldırması)
|
K2
|
13
|
Soğanlı, Yumrulu ve Rizomlu Bitkilerde Üretim
|
K1
|
14
|
Doku Kültürü ile Çoğaltma Teknikleri
|
K1
|