ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kromatografik Ve Spektroskopik Analiz Teknikleri Ve Uygulamaları TYB587 GÜZ-BAHAR 2+1 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Enstrümental gıda analizlerinin amaç ve kapsamını özetler.
    2-Kromatografik analiz tekniklerini tartışır.
    3-Spektroskopik analiz tekniklerin uygular.
    4-Termal analiz yöntemleri hakkında bilgi verir.
    5-Meslek hayatlarında karşılaşacakları cihazlarda uygulama yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu YRD.DOÇ.DR.BARAN ÖANL ULUSOY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Cemeroğlu, B., Gıda Analizleri, Nobel Yayınevi, 2. Baskı, (2010). Hışıl, Y., Enstrümental Gıda Analizleri (3 cilt birarada Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları no:7, (2011). Hışıl, Y., Enstrümental Gıda Analizleri Laboratuvar Deneyleri, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları No:3 ,(2010). Skoog, D.A., Holler, F.J., Crouch, S.R., Principles of instrumental analysis, Thomson Brooks/Cole,(2006).
    Yardımcı Kitap Ötleş, S. (editor), Handbook of food analysis instruments, CRC Press, NYK, (2009).
    Dersin Amacı Öğrencilere enstrümental analiz yöntemlerinin temel prensiplerin verilmesi ve bunlara ilişkin uygulamaların yaptırılması ve meslek hayatlarında her zaman karşılaşacakları cihazları tanıtmaktır.
    Dersin İçeriği Maddelerin tayin ve teşhisine yönelik analiz yöntemlerin prensiplerinin verilmesi ve ilgili cihazlarda laboratuarda uygulama yaptırılması
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster