Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Bitki besin elementlerinin önemi, tarihi gelişimi ve sınıflandırılması.
|
K1 den bölüm 1 okunmalıdır.
K2 den bölüm 1 okunmalıdır.
|
2
|
Türkiye`de ve dünyada gübre üretimi, tüketimi ve depolanması.
|
K1 den bölüm 2 okunmalıdır.
K2 den bölüm 4 okunmalıdır.
|
3
|
Tarımsal üretimde besin elementlerinin önemi.
|
K1 den bölüm 3 okunmalıdır.
|
4
|
Organik gübreler.
|
K1 den bölüm 4 okunmalıdır.
K2 den bölüm 2 okunmalıdır.
|
5
|
Kimyasal gübreler, genel özellikleri. Azotlu gübreler.
|
K1 den bölüm 5 okunmalıdır.
K2 den bölüm 3.1 ve 3.2 okunmalıdır.
|
6
|
Fosforlu gübreler.
|
K1 den bölüm 6 okunmalıdır.
K2 den bölüm 3.3 okunmalıdır.
|
7
|
Potasyumlu, Kalsiyumlu, magnezyumlu ve kükürtlü gübreler.
|
K1 den bölüm 7 okunmalıdır.
K2 den bölüm 3.4 ve 3.5 okunmalıdır.
|
8
|
Kimyasal gübrelerin toprakta tepkimeleri.
|
K1 den bölüm 8 okunmalıdır.
K2 den bölüm 5.1, 5.2 ve 5.3 okunmalıdır.
|
9
|
Kimyasal gübrelerin toprakta uygulama yöntemleri ve zamanı
|
K1 den bölüm 9 okunmalıdır.
K2 den bölüm 6 okunmalıdır.
|
10
|
Gübreleme ve toprak ilişkisi
|
K1 den bölüm 10 okunmalıdır.
K2 den bölüm 5 okunmalıdır.
|
11
|
Gübreleme ve toprak ilişkisi
|
K1 den bölüm 11 okunmalıdır.
|
12
|
Gübreleme ve iklim
|
K1 den bölüm 12 okunmalıdır.
|
13
|
Gübre gereksinimlerinin belirlenmesi. Bahçe ve tarla bitkilerinin gübrelenmesi
|
K1 den bölüm 13 okunmalıdır.
K2 den bölüm 8 ve 9 okunmalıdır.
|
14
|
Organik tarımda gübreleme.
|
K1 den bölüm 14 okunmalıdır.
K2 den bölüm 10 okunmalıdır.
|