ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Isıl olmayan gıda işleme teknolojileri GMÜ507 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Isıl olmayan teknolojilerin presiplerini tanımlar.
    2- Isıl olmayan teknolojilerin gıda üretimindeki uygulamalarını açıklar.
    3-Isıl olmayan teknolojileri kullanan cihazları tanır.
    4-Isıl olmayan teknolojiler hakkında literatürdeki son gelişmeler hakkında sunum hazırlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14570
    Ödevler2021632
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011515
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   174
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,8 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Gıda teknolojisinde minimal işleme
    2 Engel teknolojisi
    3 Yeni Ambalaj Teknolojileri
    4 Yenilebilir Film ve Kaplamalar
    5 Mikrobiyal Polisakkaritler
    6 Yüksek Hidrostatik Basınç
    7 Ultrases
    8 Ultraviyole (Mor Ötesi) Işınlama
    9 Vurgulu Işık
    10 Vurgulu elektrik alan
    11 Işınlama
    12 Elektrolize su
    13 Süperkritik Akışkan Ekstraksiyonu
    14 Plazma Teknolojisi
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr.Baran ÖNAL ULUSOY
    Dersi Verenler

    1-)

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Baysal, T ve İçier, F. 2012. Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık ,434 s, Ankara Ortega-Rivas, E. 2012. Non-thermal Food Engineering Operations, Springer Science+Business Media, LLC, 362 s, NY.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda işlenmesinde uygUlanan ısıl olmayan yeni teknolojiler hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Gıda teknolojisinde minimal işleme, engel teknolojisi, yeni Ambalaj Teknolojileri, Yenilebilir film ve kaplamalar mikrobiyal polisakkaritler, yüksek hidrostatik basınç,Ultrases,Ultraviyole (Mor Ötesi) Işınlama, Vurgulu Işık, Vurgulu elektrik Alan,Işınlama, Elektrolize su, Süperkritik akışkan ekstraksiyonu, plazma teknolojisi
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. 5
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır. 4
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. 3
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur -
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. -
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. 3
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. -
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer. -
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular. 2
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır. -
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster