Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Prof.Dr.Baran ÖNAL ULUSOY
|
Dersi Verenler
|
1-)Profesör Dr. Baran Önal Ulusoy
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Ders Notları-I-powerpoint slaytları
K2.Ders Notları-II-powerpoint slaytları
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Ladewig , B. and Al-Shaeli, M.N.Z. 2017. Fundamentals of Membrane Bioreactors Materials, Systems and Membrane Fouling, Springer Nature Singapore Pte Ltd, 150 s, Singapour.
YK2. Pabby, A. K., Rizvi, S. S. H., Sastre, A. M (Editors). 2015. Handbook of Membrane Separations- Chemical, Pharmaceutical, Food, and Biotechnological Application, CRC Press, Boca Raton, FL.
YK3. Baker, R. W. 2004. Membrane technology and applications, Jhon Wiley and Son?s, 538 s, 2nd Edition, California.
|
Dersin Amacı
|
Gıda işlenmesinde, biyoteknoloji ve tibbi uygulamarda kullanılan membran sistemleri ve bu sistemlerde kullanılan membranların hazırlanması, membran ayırma sırasında karşılaşılan problemler ve membran karakterizasyon teknikleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Membran taşınım teorisi, Membranlar ve modüller, Konsantrasyon polarizasyonu ve membran kirlenmesi, membran sistemleri (Reverse Osmosis, mikrofıltrasyon, Ultrafiltrasyon vb.), kolaylaştırılmış taşınım,
Membran karakterizasyon teknikleri, Gıda işleme, biyoteknoloji, tıbbda membran uygulamaları, diğer membran işlemleri
|