ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Zeytinyağı üretim teknolojisi ve zeytinyağının saflık ve kalite kriterleri GMÜ511 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Zeytinyağının ülkemiz için önemini yorumlar
    2- Zeytinyağının farklı işleme yöntemlerine göre kalitesinde meydana gelen değişimleri inceler
    3- Zeytinyağının kimyasal bileşimini yorumlar
    4-Zeytinyağı atıklarının değerlendirilme yollarını inceler
    5-Zeytinyağının sınıf özelliklerini yorumlar
    6-Zeytinyağında tağşiş belirleme yöntemlerini çözümler
    7-Zeytinyağı ile ilgili güncel gelişmeleri tartışır
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler4021632
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)2012020
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4012525
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   175
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,83 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Zeytinyağının tarihçesi ve ticareti
    2 Zeytinin hasadı ve depolanması
    3 Zeytinden yağ elde edilmesi
    4 Ezmenin yoğurulması, zeytin ezmesinden yağın ekstraksiyonu, presleme
    5 Dekantasyon ve santrifüj
    6 İki- fazlı ve üç - fazlı sistemler. perkolasyon.
    7 İki- fazlı ve üç - fazlı sistemler. perkolasyon.
    8 Yağ eldesinde kullanılan yardımcı madeler, prinadan yağın ekstraksiyonu.
    9 Zeytinyağının depolanması ve oksidasyonu
    10 Zeytinyağının kimyasal bileşimi
    11 Zeytinyağının rafinasyonu
    12 Zeytinyağının sınıflandırılması
    13 Zeytinyağının tağşişi ve belirleme yöntemler
    14 Duyusal değerlendirme
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr.Baran ÖNAL ULUSOY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Kayahan, M and Tekin, A. 2006. Zeytinyağı Üretim teknolojisi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, 198 s, Ankara. Boskou, D.2009. Olive Oil -Minor Constituents and Health, CRC Press, 218 s, NY. Boskou, D. 2006.Olive Oil Chemistry and Technology, AOCS press, 253 s, Chicago.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Zeytinyağının kimyası, üretimi, ticareti, kalite ve saflık parametrelerinin güncel gelişmelere paralel olarak verilmesi
    Dersin İçeriği Zeytinyağının tarihçesi ve ticareti, zeytinin hasadı ve depolanması, zeytinden yağ elde edilmesi, ezmenin yoğurulması, zeytin ezmesinden yağın ekstraksiyonu, presleme, dekantasyon ve santrifüj, İki- fazlı ve üç - fazlı sistemler. perkolasyon, zeytinyağının depolanması ve oksidasyonu, zeytinyağının kimyasal bileşimi, zeytinyağının rafinasyonu, zeytinyağının sınıflandırılması, zeytinyağının tağşişi ve belirleme yöntemler, duyusal değerlendirme
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. 5
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır. 3
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. 4
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur 3
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. -
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. 2
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. -
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer. 3
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular. -
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır. 5
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster