ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İleri Temel İşlemler GMÜ502 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel mühendislik bilgileri ile temel işlemler arasındaki ilişkiyi analiz eder.
    2-Gıda işleme sistemlerinde kullanılan matematiksel modelleri uygular.
    3-Uygulanan temel işlemler ile gıdada meydana gelen değişimleri ısı ve kütle transferi ile değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Geankoplis, C. J. (1993). Transport Processes and Unit Operations. Third ed., Prentice-Hall International, New Jersey. K2 Cemeroğlu, B. (2005). Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara. K3 Şahin, S., Şumnu S. G., Hamamcı, H., İşçi, A., Şakıyan, Ö. (2016) Fluid flow, heat and mass transfer in food systems, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1 Singh, R.P., Heldman, D.R. (2015). Gıda Mühendisliğine giriş, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Gıda mühendisliğinde uygulanan temel işlemler ile ısı ve kütle transferi ilişkilerinin analiz edilmesi.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster