ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıdaların Fizikokimyası GMÜ515 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Moleküllerin birleşerek gıdalarda oluşturdukları yapıları tanımlar.
    2-Polimer, jel, emülsiyon, kristal gibi yapıların oluşumunu açıklar.
    3- Gıda ürünlerinde mikro ölçekli interaksiyonlar ile fiziksel ve kimyasal stabilitileri açıklar.
    4-Gıdalara uygulanan işlemlerin gıda özelliklerine etkisini tartışır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Emin Burçin Özvural

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Ders notları
    Yardımcı Kitap YK1 Coupland, J.N. 2014. An introduction to the physical chemistry of food. Springer, 182 p., New York. YK2 Walstra, P. 2003. Physical chemistry of foods. Marcel Dekker, Inc., 832 p., New York.
    Dersin Amacı Gıdalarda bulunan moleküllerin oluşturduğu yapıların ve işleme, depolama ve tüketim esnasında gıda özelliklerinde meydana gelen değişimlerin öğretilmesi ve gıdalarda oluşabilecek sorunların fizikokimyasal açıdan incelenmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Temel termodinamik, moleküller, faz davranışı, kristaller, polimerler, biyoaktif materyaller, yüzeyler, kolloidal sistemler, dispersiyonlar ve köpükler, emülsiyonlar, gıda emülsiyonları, jeller, gıdalarda kendiliğinden oluşan nano yapılar, biyoaktif moleküllerin enkapsülasyonu
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster