Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr. Emin Burçin Özvural
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1 Ders notları
|
Yardımcı Kitap
|
YK1 Coupland, J.N. 2014. An introduction to the physical chemistry of food. Springer, 182 p., New York.
YK2 Walstra, P. 2003. Physical chemistry of foods. Marcel Dekker, Inc., 832 p., New York.
|
Dersin Amacı
|
Gıdalarda bulunan moleküllerin oluşturduğu yapıların ve işleme, depolama ve tüketim esnasında gıda özelliklerinde meydana gelen değişimlerin öğretilmesi ve gıdalarda oluşabilecek sorunların fizikokimyasal açıdan incelenmesi amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Temel termodinamik, moleküller, faz davranışı, kristaller, polimerler, biyoaktif materyaller, yüzeyler, kolloidal sistemler, dispersiyonlar ve köpükler, emülsiyonlar, gıda emülsiyonları, jeller, gıdalarda kendiliğinden oluşan nano yapılar, biyoaktif moleküllerin enkapsülasyonu
|