ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mühendisliğinde Elektroforez Teknikleri GMÜ528 GÜZ-BAHAR 2+1 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Elektroforezin kapsamını açıklar.
    2-Elektroforez tekniklerini uygular.
    3-Elektroforez uygulama alanlarını örneklendirir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler2512525
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)2512020
    Proje0000
    Laboratuar 0236
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5013030
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   165
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,5 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Elektroforezin kapsamı
    2 Tanımlayıcı olmayan jellerde elektroforez
    3 Agaroz jel elektroforez
    4 Düşük molekül ağırlıklı maddeler için poliakrilamid jel elektroforez
    5 Tanımlayıcı jellerde elektroforez
    6 Ferguson grafiği
    7 Nükleik asitlerin poliakrilamid jel elektroforezi
    8 Proteinlerin poliakrilamid jel elektroforezi
    9 Izotakoforezis
    10 İzoelektrik odaklama
    11 Elektroforez uygulamaları; SDS-PAGE
    12 Elektroforez uygulamaları; urea-PAGE
    13 Elektroforez uygulamaları; Agaroz jel elektroforez
    14 Elektroforez uygulamaları; Agaroz jel elektroforez
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Westermeier, R., 2004. Electrophoresis in Practice, 4th, Revised and Updated Edition, Wiley-Blackwell. 2. Tunçer, M. Protein Saflaştırma 2: Elektroforetik Teknikler, ISBN: : 978-9756-900239, Mersin Üniversitesi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 250, 286 Sayfa, Türkçe, Mersin, Türkiye, 2009.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı öğrencilerine uygulamadaki elektroforez tekniklerini öğretmek, elektroforez uygulamaları için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak.
    Dersin İçeriği Elektroforezin temelleri, Agoroz jel elektroforez, poliakrilamit jel elektroforez, proteinlerin poliakrilamit jel elektroforezi, nükleik asitlerin poliakrilamit jel elektroforezi, ekipmanlar ve yöntemler.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. 4
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır. 3
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. 5
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur 1
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. 5
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. 5
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 4
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer. 3
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular. 2
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır. 2
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. 1
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster