ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Organik Gıda İşleme Yöntemleri GMÜ527 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Organik gıda üretim sistemini açıklar.
    2-Organik gıda işleme yöntemlerini tartışır.
    3-Kontrol-sertifikasyon ve organik gıda pazarlama konularını özetler.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler4013535
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)2011616
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4013535
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   170
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,67 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Organik tarım ve amaçları
    2 Türkiyede ve Dünyada organik ürün pazarı
    3 Organik üretimde kontrol ve sertifikasyon
    4 Organik üretim ile genel kabul gören üretimlerin karşılaştırılması
    5 Organik gıda işleme yöntemleri
    6 Organik ürünlerin içeriği
    7 Organik gıda güvenliği
    8 Organik üretimde katkı maddeleri
    9 Organik üretimde ambalajlama
    10 Organik üretimde etiketleme
    11 Organik ürünlerin depolanması
    12 Organik ürünlerin taşınması
    13 Organik üretimde hijyen ve sanitasyon
    14 Organik ürünlerin pazarlanması
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Wright, S., 2012. Handbook of Organic Food Processing and Production. Blackie Academic & Professional. 2. Cooper, J., Leifert, C., Niggli U., 2007 . Handbook of Organic Food Safety and Quality. Woodhead publishing Limited, USA.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilere organik gıda üretiminde uygulanan kontrol ve sertifikasyon, hammadde depolama, işleme yöntemleri, katkı maddeleri, ambalajlama ve hijyen konusunda temel oluşturmak.
    Dersin İçeriği Organik tarım, organik tarımın tarihçesi, dünyada ve Türkiyede organik gıda üretimi, organik gıda üretimi ile ilgili ulusal ve uluslar arası kuruluşlar, kontrol ve sertifikasyon, organik gıda üretim yöntemleri, katkı maddeleri, ambalajlama, hijyen ve sanitasyon, organik gıdaların geleneksel ürünlerden bileşim yönünden farklılıkları.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. 5
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır. 5
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. -
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur 3
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. 4
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. -
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 5
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer. 5
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular. 2
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır. 5
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster