ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Süt İşletmesinde Organizasyon GMÜ524 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Süt işletmelerindeki temel yapı ekipmanlarını tanımlar
    2-Sütün işletmeye kabulünden nihai süt ürünlerine dönüşüm süreçlerini planlar.
    3-Süt işletmelerinin ve işlem hatlarının tasarımını yorumlar.
    4-Süt işletmelerinin temizlik işlemlerini denetler.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler4015050
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)2011616
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4013030
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   166
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,53 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Sütün toplanması ve fabrikaya kabulü
    2 Isı değiştiriciler
    3 Separatörler ve sütün ayarlanması
    4 Homojenizatörler
    5 Membran Teknolojisi
    6 Evaporatörler
    7 Deaerotörler
    8 Borular, pompalar, valfler, bağlantı elemanları ve tanklar
    9 Otomasyon
    10 Bir proses hattı tasarlama
    11 Proses akım şemaları (içme sütü)
    12 Proses akım şemaları (fermente süt ürünleri)
    13 Proses akım şemaları (peynirler)
    14 Süt işleme ekipmanlarının temizliği
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Oğuz Aydemir

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Bylund, G. , 2003. Dairy Processing Handbook. Tetra Pak. 2. Tamime, A.Y., 2009. Milk Processing and Quality Management. Blackwell Publishing.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Süt işletmelerinde kullanılan temel yapı ekipmanlarının tanıtılması, bu ekipmanların işletme şartlarına göre uygun tasarımı ve kapasite seçimi konularını açıklamak.
    Dersin İçeriği Süt endüstrisinde temel yapı ekipmanları, sütün toplanması ve fabrikaya kabulü, temel süt ürünleri için akış şemaları, işletme ve proses tasarımı, hijyen ve sanitasyon, atık yönetimi.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. 3
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır. 5
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. 1
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur 4
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. 4
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. 1
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 2
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer. 3
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular. 3
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır. 5
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. 1
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster