ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Süt İşletmesinde Organizasyon GMÜ524 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Süt işletmelerindeki temel yapı ekipmanlarını tanımlar
    2-Sütün işletmeye kabulünden nihai süt ürünlerine dönüşüm süreçlerini planlar.
    3-Süt işletmelerinin ve işlem hatlarının tasarımını yorumlar.
    4-Süt işletmelerinin temizlik işlemlerini denetler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Oğuz Aydemir

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1.Bylund, G. , 2003. Dairy Processing Handbook. Tetra Pak. 2.Tamime, A.Y., 2009. Milk Processing and Quality Management. Blackwell Publishing.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Süt işletmelerinde kullanılan temel yapı ekipmanlarının tanıtılması, bu ekipmanların işletme şartlarına göre uygun tasarımı ve kapasite seçimi konularını açıklamak.
    Dersin İçeriği Süt endüstrisinde temel yapı ekipmanları, sütün toplanması ve fabrikaya kabulü, temel süt ürünleri için akış şemaları, işletme ve proses tasarımı, hijyen ve sanitasyon, atık yönetimi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster