ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Analizlerinde Gelişmiş Ekstraksiyon Teknikleri ve Uygulamaları GMÜ530 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ekstraksiyon işlemlerini tanımlayabilme, dayandıkları ilkeleri ve aralarındaki farkları açıklar.
    2-Bir matriksten ayrılması istenen bir bileşen için hangi ekstraksiyon yönteminin daha uygun olacağını açıklar.
    3-Ekstraksiyon işlemi için uygun olan reaktifi, çözücüyü, cihazı ve metodu seçer.
    4-Süperkritik akışkan ekstraksiyonu, başınçlı solvent ekstraksiyonu, başınçlı su ekstraksiyonu, membran destekli solvent ekstraksiyonu, katı faz ekstraksiyonu, mikrodalga destekli solvent ekstraksiyonu, ultrason destekli solvent ekstraksiyonu, vurgulu elektrik alan destekli solvent ekstraksiyonunun prensiplerini ve mekanizmalarını özetler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Seda Özgen

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K 1. Baysal T., İçier F., 2010, Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler, Nobel Yayınları. K 2. Yetim H., Çam M., 2009, Enstrümental Gıda Analizleri, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, no: 175. K 3. Hışıl, Y., 2011, Enstrümental Gıda Analizleri, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları no:7, 3.
    Yardımcı Kitap YK 1. Cemeroğlu, B., 2010, Gıda Analizleri, Nobel Yayınevi, 2. Baskı, . YK 2. Yetim H., Kesmen Z., Gıda Analizleri, Erciyes Üniversitesi Ders Yayınları, no:163.
    Dersin Amacı Çözünürlüğün prensipleri ve çözücülerin tanıtılması ve kstraksiyonunda dengenin anlatılması . Geleneksel ekstraksiyon yöntemleri, yeni gelişen ekstraksiyon yöntemlerinin tanıtılıp karşılaştırılması.
    Dersin İçeriği Ekstraksiyonun tanımı ve temel prensibi, katı-sıvı, sıvı -sıvı ekstraksiyon yöntemleri ve ileri teknoloji ekstraksiyon yöntemlerinin ayrıntılı olarak incelenmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster