Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Ektraksiyonun tanımı ve temel prensipleri
|
K 1 Bölüm 4, K 2 Bölüm 2, K 3 Bölüm 3
|
2
|
Çöktürme, özümseme (digestion), santrifüjleme
|
K 1 Bölüm 4, K 2 Bölüm 2, K 3 Bölüm 3, YK 1.
|
3
|
Soxhlet ekstrasiyonu
|
K 1 Bölüm 4, K 2 Bölüm 2, K 3 Bölüm 3
|
4
|
Sıvı-sıvı ekstraksiyonu, sıvı-katı ekstraksiyonu
|
K 1 Bölüm 4, K 2 Bölüm 2, K 3 Bölüm, 3YK 1
|
5
|
Liyofilizasyon
|
K 1 Bölüm 4, K 2 Bölüm 2, K 3 Bölüm 3
|
6
|
Sonikasyon
|
K 1 Bölüm 4, K 2 Bölüm 2, K 3 Bölüm 3, YK 1
|
7
|
Membran ekstraksiyonu, diyaliz, ultrafiltrasyon
|
K 1 Bölüm 9, K 2 Bölüm 7, K 3 Bölüm 6, YK 2
|
8
|
Süperkritik akışkan ekstraksiyonu
|
K 1 Bölüm 4, K 2 Bölüm 3, K 3 Bölüm 3, YK 2
|
9
|
Basınçlı sıvı ekstraksiyonu, su buharı distilasyonu ekstraksiyonu
|
K 1 Bölüm 4, K 2 Bölüm 2, K 3 Bölüm 3, YK 1.
|
10
|
Mikrodalga destekli ekstraksiyon
|
K 1 Bölüm 5, K 2 Bölüm 3, K 3 Bölüm 3, YK 2.
|
11
|
Ses dalgaları destekli ekstraksiyon
|
K 1 Bölüm 5, K 2 Bölüm 3, K 3 Bölüm 4
|
12
|
Katı-faz mikro ekstraksiyon
|
K 1 Bölüm 6, K 2 Bölüm 5, K 3 Bölüm 8, YK 1, YK 2
|
13
|
Tepe boşluğu (Headspace) teknikleri
|
K 1 Bölüm 6, K 2 Bölüm 5, K 3 Bölüm 8, YK 1, YK 2
|
14
|
Kolon kromatografisi, türevlendirme, iç standart ekleme
|
K 1 Bölüm 6, K 2 Bölüm 5, K 3 Bölüm 8, YK 1, YK 2
|