|
Ön Koşul
|
-
|
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr.Üyesi Seda ÖZGEN
|
|
Dersi Verenler
|
1-)Doktor Öğretim Üyesi Seda Özgen
|
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
|
Kaynaklar
|
Editors; Zuidam, N.J., Nedovic, V., 2007., Encapsulation Technologies for Active Food Ingredients and Food Processing, Springer, 390.
Anandharamakrishnan, C. 2014, Techniques for Nanoencapsulation of Food Ingredients, Springer, 72.
|
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
|
Dersin Amacı
|
Doğal biyoaktif maddelerin enkapsülasyonu, enkapsülasyonda kullanılacak duvar materyali ve enkapsülasyon yönteminin seçimi ve bu tekniklerin uygulanmasında yorum yapabilmek ve bilgi sahibi olmak
|
|
Dersin İçeriği
|
Enkapsülasyon teknolojileri, yöntemleri, bu teknolojiler sırasında kullanılan materyallerin özellikleri, son ürün olarak elde edilen kapsüllere uygulanan analizler, gıdalarda yaygın olarak kullanılan maddelerin enkapsülasyonu
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
|
1
|
Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır.
|
3
|
|
2
|
Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır.
|
3
|
|
3
|
Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur.
|
-
|
|
4
|
Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur
|
-
|
|
5
|
Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir.
|
2
|
|
6
|
Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir.
|
-
|
|
7
|
Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır.
|
1
|
|
8
|
Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer.
|
5
|
|
9
|
Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular.
|
-
|
|
10
|
Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır.
|
-
|
|
11
|
Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
|
-
|