ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Enkapsülasyon Teknikleri GMÜ533 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Enkapsülasyon teknolojisi ve genel kavramlarını açıklar
    2-Enkapsülasyonda kullanılan yöntemleri ve farklılıklarını tanımlar
    3-Enkapsüle edilecek bileşenin özelliklerini inceleyerek uygun yöntemini ve kaplama materyalini uygular
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)2011616
    Proje3014040
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5014040
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   180
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     6 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Enkpsülasyon tanımı ve teknolojileri
    2 Enkapsülasyon uygulamalarının kullanıldığı alanlar
    3 Enkapsüle Edilen Etken Maddeler
    4 Kapsüllemede kullanılan başlıca kaplama materyalleri
    5 Enkapsülasyon Metotları
    6 Püskürtmeli kurutma
    7 Dondurarak kurutm
    8 Damlatma (iyonik jelleştirme) metodu
    9 Kompleks Koaservasyon
    10 Akışkan yatak kaplama
    11 Ekstrüzyon
    12 Kokristalizasyon
    13 Uygulama
    14 Uygulama
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr.Üyesi Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Seda Özgen

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Editors; Zuidam, N.J., Nedovic, V., 2007., Encapsulation Technologies for Active Food Ingredients and Food Processing, Springer, 390. Anandharamakrishnan, C. 2014, Techniques for Nanoencapsulation of Food Ingredients, Springer, 72.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Doğal biyoaktif maddelerin enkapsülasyonu, enkapsülasyonda kullanılacak duvar materyali ve enkapsülasyon yönteminin seçimi ve bu tekniklerin uygulanmasında yorum yapabilmek ve bilgi sahibi olmak
    Dersin İçeriği Enkapsülasyon teknolojileri, yöntemleri, bu teknolojiler sırasında kullanılan materyallerin özellikleri, son ürün olarak elde edilen kapsüllere uygulanan analizler, gıdalarda yaygın olarak kullanılan maddelerin enkapsülasyonu
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. 3
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır. 3
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. -
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur -
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. 2
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. -
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 1
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer. 5
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular. -
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır. -
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster