Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
İstatistik ve veri analizine giriş
|
K1 Sayfa 1-7
|
2
|
Tanıtıcı istatistikler, merkezi eğilim ve değişim ölçüleri
|
K1 Sayfa 9-26
|
3
|
Dağılımlar, normal dağılım, t-dağılımı, F dağılımı
|
K1 Sayfa 188-196
K2 Sayfa 30-33
|
4
|
Hipotez kontrolü, birinci ve ikinci tip hata, güven aralığı
|
K1 Sayfa 297
K2 Sayfa 33-48
|
5
|
Normal dağılımların eşit ve eşit olmayan ortalama ve varyanslarına göre karşılaştırılması
|
K1 Sayfa 318-326
|
6
|
Denemenin planlanması, tesadüf blokları deneme planı, varyans analizi
|
K2 Sayfa 135
|
7
|
Latin kare deneme planı
|
K2 Sayfa 153-162
|
8
|
Çoklu karşılaştırma yöntemleri
|
K2 Sayfa 95-98
|
9
|
Faktöriyel deneme dizaynları
|
K2 Sayfa 179
|
10
|
Bloklarda bölünmüş faktöriyel dizayn
|
K2 Sayfa 215
|
11
|
Doğrusal regresyon
|
K1 Sayfa 357
|
12
|
Doğrusal olmayan denklemlerin doğrusallaştırılması
|
K1 Sayfa 387-390
|
13
|
Çoklu doğrusal regresyon
|
K1 Sayfa 400
|
14
|
Yüzey yanıt yöntemi
|
K2 Sayfa 489
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır.
|
-
|
2
|
Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır.
|
-
|
3
|
Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur.
|
5
|
4
|
Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
|
4
|
5
|
Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir.
|
-
|
6
|
Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir.
|
-
|
7
|
Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır.
|
-
|
8
|
Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer.
|
4
|
9
|
Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular.
|
3
|
10
|
Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır.
|
-
|
11
|
Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
|
-
|