ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İleri Gıda Biyokimyası GMÜ518 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Proteinlerin metabolizmasını ve biyosentezini tanımlar ve açıklar.
    2-Karbohidratların metabolizmasını ve biyosentezini tanımlar ve açıklar.
    3-Lipitlerin metabolizmasını ve biyosentezini tanımlar ve açıklar.
    4-Dna`nın yapısını kendini eşlemesini ve protein sentezini tanımlar ve açıklar.
    5-Gıdalardaki biyokimyasal değişimleri tanımlar ve açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler3031030
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3012020
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4014040
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   174
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,8 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Hücreler
    2 Aminoasitler, peptitler ve proteinler
    3 Aminoasitler, peptitler ve proteinlerin metabolizması
    4 Karbohidratlar
    5 Karbohidratların metabolizması
    6 Lipitler
    7 Lipitlerin metabolizması
    8 Biyoenerjetik ve Oksidatif fosforilasyon
    9 Nükleotitler ve nükleik asitler
    10 Karbohidratların biyosentezi
    11 Lipitlerin biyosentezi
    12 Aminoasitler ve nükleotitlerin biyosentezi
    13 DNA`nın yapısı ve kendini eşlemesi
    14 Protein Sentezi
    Ön Koşul YOK
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Deniz BAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Bilişli, A, 2012. Gıda Biyokimyası, Sidas yayıncılık, İzmir, s388. Kılıç, N., (Çeviri Ed.), 2005. Lehninger Biyokimyanın İlkeleri, Palme Yayıncılık , Ankara, s1196. Ulukaya, E., (Çeviri Ed.) 2007. Biyokimya, Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul, s520.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Biyokimyanın temel ilkeleri ve gıdalarda meydana gelen biyokimyasal değişmeler konularında temel oluşturmak.
    Dersin İçeriği Hücreler Aminoasitler, peptitler ve proteinler Aminoasitler, peptitler ve proteinlerin metabolizması Karbohidratlar Karbohidratların metabolizması Lipitler Lipitlerin metabolizması Biyoenerjetik ve Oksidatif fosforilasyon Nükleotitler ve nükleik asitler Karbohidratların biyosentezi Lipitlerin biyosentezi Aminoasitler ve nükleotitlerin biyosentezi DNA`nın yapısı ve kendini eşlemesi Protein Sentezi
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. 4
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır. -
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. -
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur -
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. -
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. 5
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 3
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer. 4
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular. 5
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır. 4
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. 5
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster