ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürünler GMÜ550 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıdalarda coğrafi orijine dayalı kalite kontrolü uygular.
    2-Ulusal ve uluslararası coğrafi işaret tescili ile ilgili yasaları tanımlar.
    3-Gıda ambalajlarındaki bazı kalite logolarını tespit eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi, Didar Üçüncüoğlu
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Çavaş, R., Nizam, D. (2021). Türkiye?nin Tescilli Lezzetleri. Coğrafi İşaretler. Oğlak Yayınları. K2. Asan, H., Ilıcalı, G. (2021). Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı. LYKEION Yayıncılık. K3. Anonim, (2008). Coğrafi İşaretler Hukuku ve Mevzuatı. Başalan Hukuk Yayınları
    Yardımcı Kitap YK1. Türk Patent ve Marka Kurumu, www.ci.gov.tr web sayfası YK2. Ulusal Mevzuat Sistemi (2016). 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu, Ankara https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6769.pdf YK3. Avrupa Birliği Mevzuat Sistemi (2012). https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:343:0001:0029:en:PDF YK4. Türk Patent ve Marka Kurumu, https://ci.turkpatent.gov.tr/uploads/files/CI_AB_Tescil_Egitim_Seti_kitapcik.pdf
    Dersin Amacı Gıdalarda, coğrafi orijine bağlı kalite kontrol tescil süreçlerini ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde öğretmek; ulusal ve uluslararası tescilli gıda maddelerimizi tanıtmaktır.
    Dersin İçeriği Gıdaların coğrafi olarak işaretlenmesi, ulusal ve uluslararası tescil süreçleri, geleneksel gıdalar, denetleme ve itiraz hükümleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster