Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğretim Üyesi, Didar Üçüncüoğlu
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Çavaş, R., Nizam, D. (2021). Türkiye?nin Tescilli Lezzetleri. Coğrafi İşaretler. Oğlak Yayınları.
K2. Asan, H., Ilıcalı, G. (2021). Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı. LYKEION Yayıncılık.
K3. Anonim, (2008). Coğrafi İşaretler Hukuku ve Mevzuatı. Başalan Hukuk Yayınları
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Türk Patent ve Marka Kurumu, www.ci.gov.tr web sayfası
YK2. Ulusal Mevzuat Sistemi (2016). 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu, Ankara https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6769.pdf
YK3. Avrupa Birliği Mevzuat Sistemi (2012). https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:343:0001:0029:en:PDF
YK4. Türk Patent ve Marka Kurumu, https://ci.turkpatent.gov.tr/uploads/files/CI_AB_Tescil_Egitim_Seti_kitapcik.pdf
|
Dersin Amacı
|
Gıdalarda, coğrafi orijine bağlı kalite kontrol tescil süreçlerini ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde öğretmek; ulusal ve uluslararası tescilli gıda maddelerimizi tanıtmaktır.
|
Dersin İçeriği
|
Gıdaların coğrafi olarak işaretlenmesi, ulusal ve uluslararası tescil süreçleri, geleneksel gıdalar, denetleme ve itiraz hükümleri
|