ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıdaların Fiziksel Özellikleri GMÜ541 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıdalar için temel fiziksel özellikleri tanır
    2-Viskoelastik ve tekstürel özellikleri, yüzey gerilimi, Newtonian ve Newtonian olmayan akış sistemlerini tanır
    3-Gıdaların termal özelliklerini yorumlar.
    4-Renk ve dielektrik özellikleri ve bu özelliklere dair ölçüm metodlarını tanır
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Onur Ketenoğlu
    Dersi Verenler

    1-)10895 10895 10895

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Sahin, S., Sumnu, S.G. (2006). Physical Properties of Foods. Springer New York. K2. McClements, D. J. (2016). Food emulsions : principles, practices, and techniques. (3rd ed.). CRC Press, Boca Raton, FL.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı gıdaların fiziksel özelliklerinin dayandığı temellerin ardından emülsiyon sistemleri ve viskoelastik özellikler, gıdaların tekstürel özellikleri, termal özellikler, renk ve dielektrik özellikler ile su aktivitesi hakkında bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği Gıdaların boyut, şekil ve hacim özellikleri, yüzey ve ara yüzey gerilimi ile yüzey aktif maddeler, emülsiyon sistemlerinin temelleri, Newtonian ve Newtonian olmayan gıdalar, gıdaların termal özellikleri, gıdaların tekstürel özellikleri, gıdaların elektromanyetik özellikleri, su aktivitesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster