Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Onur Ketenoğlu
|
Dersi Verenler
|
1-)10895 10895 10895
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Sahin, S., Sumnu, S.G. (2006). Physical Properties of Foods. Springer New York.
K2. McClements, D. J. (2016). Food emulsions : principles, practices, and techniques. (3rd ed.). CRC Press, Boca Raton, FL.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı gıdaların fiziksel özelliklerinin dayandığı temellerin ardından emülsiyon sistemleri ve viskoelastik özellikler, gıdaların tekstürel özellikleri, termal özellikler, renk ve dielektrik özellikler ile su aktivitesi hakkında bilgi vermektir.
|
Dersin İçeriği
|
Gıdaların boyut, şekil ve hacim özellikleri, yüzey ve ara yüzey gerilimi ile yüzey aktif maddeler, emülsiyon sistemlerinin temelleri, Newtonian ve Newtonian olmayan gıdalar, gıdaların termal özellikleri, gıdaların tekstürel özellikleri, gıdaların elektromanyetik özellikleri, su aktivitesi
|