Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Gıdaların boyut, şekil, hacim özellikleri
|
K1 Sayfa 1-20
|
2
|
Gıdaların yoğunluk ve özgül ağırlık özellikleri, yoğunluk tipleri, porozite
|
K1 Sayfa 20-33
|
3
|
Yüzey gerilimi, ara yüzey gerilimi, yüzey aktif maddeler
|
K1 Sayfa 229-238
K2 Sayfa 125-176
|
4
|
Emülsiyon sistemlerin temelleri
|
K2 Sayfa 1-26
|
5
|
Emülsiyon oluşumu ve stabilitesi
|
K2 Sayfa 245 - K2 Bölüm 7
|
6
|
Gıda emülsiyonlarına örnekler, tekstür ve aroma özellikleri
|
K2 Bölüm 12
|
7
|
Newtonian ve Newtonian olmayan gıdalar
|
K1 Sayfa 40-50
|
8
|
Gıdaların termal özelliklerine giriş, termal iletkenlik
|
K1 Sayfa 107-138
|
9
|
Özgül ısı, entalpi ve gizli ısı
|
K1 Sayfa 139-151
|
10
|
Gıdaların tekstürel özellikleri
|
K1 Sayfa 90-100
|
11
|
Gıdaların renk özellikleri, renk ölçüm metodları
|
K1 Sayfa 162-172
|
12
|
Gıdaların dielektrik özellikleri
|
K1 Sayfa 173-189
|
13
|
Gıdaların su aktivitesi
|
K1 Sayfa 205-212
|
14
|
Gıdaların sorpsiyon izotermleri
|
K1 Sayfa 213-224
|