ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kanatlı Etleri İşleme Teknolojisi GMÜ519 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kanatlı etlerinin kimyasal ve besin bileşimini açıklar.
    2-Beyaz işleme yöntemlerini tanımlar
    3-Kanatlı ürünlerinin kalite parametrelerini açıklar
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14570
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje4013030
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6013030
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   172
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,73 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Kanatlı etlerinin ve bileşimlerinin tanıtılması
    2 Kanatlı etlerinin ve bileşimlerinin tanıtılması
    3 Kalite unsurları
    4 İşleme
    5 İşleme (devam)
    6 Üründe kalite kontrol ve mevzuata uygunluk
    7 Üründe kalite kontrol ve mevzuata uygunluk (devam)
    8 Muhafaza ve depolama teknikleri
    9 Muhafaza ve depolama teknikleri (devam)
    10 Dünya üretim istatistikleri
    11 Dünyada kanatlı eti ve ürünlerinin ithalat ve ihracatı
    12 Modern fabrikaların incelenmesi
    13 Modern fabrikaların incelenmesi
    14 Modern fabrikaların incelenmesi
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler

    1-)10844 10844 10844

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. M. Kesim, Gıda Teknolojisi, 1995 2. Casey M. Owens, Poultry Meat Processing, Second Edition, 2010
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Beyaz et ve yenilebilir kanatlı diğer etlerin bileşimi, işlenmesi ve depolanması hakkında bilgi vermek.
    Dersin İçeriği kanatlı üretimi, kanatlı eti işleme teknolojisi, ürün muhafazası
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. 5
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır. 3
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. -
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur -
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. 3
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. -
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 5
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer. -
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular. -
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır. -
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster