|
Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
|
1
|
Kanatlı etlerinin ve bileşimlerinin tanıtılması
|
|
|
2
|
Kanatlı etlerinin ve bileşimlerinin tanıtılması
|
|
|
3
|
Kalite unsurları
|
|
|
4
|
İşleme
|
|
|
5
|
İşleme (devam)
|
|
|
6
|
Üründe kalite kontrol ve mevzuata uygunluk
|
|
|
7
|
Üründe kalite kontrol ve mevzuata uygunluk (devam)
|
|
|
8
|
Muhafaza ve depolama teknikleri
|
|
|
9
|
Muhafaza ve depolama teknikleri (devam)
|
|
|
10
|
Dünya üretim istatistikleri
|
|
|
11
|
Dünyada kanatlı eti ve ürünlerinin ithalat ve ihracatı
|
|
|
12
|
Modern fabrikaların incelenmesi
|
|
|
13
|
Modern fabrikaların incelenmesi
|
|
|
14
|
Modern fabrikaların incelenmesi
|
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
|
1
|
Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır.
|
5
|
|
2
|
Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır.
|
3
|
|
3
|
Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur.
|
-
|
|
4
|
Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur
|
-
|
|
5
|
Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir.
|
3
|
|
6
|
Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir.
|
-
|
|
7
|
Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır.
|
5
|
|
8
|
Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer.
|
-
|
|
9
|
Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular.
|
-
|
|
10
|
Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır.
|
-
|
|
11
|
Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
|
-
|