ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Su Ürünleri İşleme Teknolojisi GMÜ520 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Su ürünlerinin kimyasal ve besin bileşimlerini açıklar.
    2-Ham deniz mahsüllerini işler.
    3-Su ürünlerini muhafaza tekniklerini uygular.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)2012020
    Proje3013535
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5013030
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   169
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,63 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Genel bilgilendirme, su ürünlerinin sınıflandırılması, anatomi ve fizyolojisi, su ürünlerinin bileşimi
    2 Genel bilgilendirme, su ürünlerinin sınıflandırılması, anatomi ve fizyolojisi, su ürünlerinin bileşimi
    3 Balıklarda postmortem değişmeler ve balık eti kalitesine etkisi
    4 Balıklarda postmortem değişmeler ve balık eti kalitesine etkisi
    5 Su ürünlerinde tazelik ve kalite parametreleri
    6 Su ürünlerinin soğukta muhafazası
    7 Su ürünlerinin dondurularak muhafazası
    8 Su ürünlerinin dondurularak muhafazası
    9 Konserve su ürünleri teknolojisi
    10 Konserve su ürünleri teknolojisi
    11 Su ürünleri kürleme teknolojisi
    12 Su ürünlerinde kalite kontrolü; tehlike kaynakları
    13 Alternatif su ürünleri teknolojisi (balık yağı, balık protein konsantresi, balık unu üretim teknolojileri)-1
    14 Alternatif su ürünleri teknolojisi (balık yağı, balık protein konsantresi, balık unu üretim teknolojileri)-2
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Hüdayi Ercoşkun

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Sikorski, Z.E. 1990. Seafood: Resources, Nutritional Composition, and Preservation. CRC Pres. Florida. P. 248. 2. Huss, H.H. 1995. Quality and Quality Changes in Fresh Fish. FAO Fisheries Technical Paper. No.348. Roma, FAO. P. 195. 3. Hall, G.M. 1992. Fish Processing Technology. Blackie Academic and Professional. P. 309. 4. Huss, H.H. 1995. Assurance of Seafood Quality. FAO Fisheries Technical Paper. No. 334. Roma, FAO. P. 169. 5. Göğüş, A. K., Kolsarıcı, N. 1992. Su Ürünleri Teknolojisi. A. Ü. Ziraat Fak.Yay. 1243, Ders Kitabı 358. Ankara. 261 s. 6. Varlık, C., Erkan, N., Özden, Ö., Mol, S., Baygar,v T. 2004. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, İstanbul Üniv. Yayın no 4465, Su Ürünleri Fak. No :7, İstanbul, 491s.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Deniz mahsülleri ve balıkların işlenmesi, kalite kontrolü ve muhafazası konularının açıklanmasıdır.
    Dersin İçeriği Deniz mahsülleri ve balıkların işlenmesi (konserveleme, kürleme), kalite kontrolü (fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik) ve muhafazası (soğuk ve dondurarak)
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. 5
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır. 3
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. -
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur -
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. 3
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. 3
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 5
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer. -
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular. -
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır. -
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster