ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Baharat Bilimi ve Teknolojisi GMÜ522 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Baharatların özelliklerini açıklar
    2-Baharatları gıda endüstrisinde kullanır
    3-Ham baharatları paketlenmiş ürüne işler
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Hüdayi Ercoşkun

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Akgül A, 1993. Baharat Bilim ve Teknolojisi, Gıda Teknolojisi Derneği, Ankara 2. Baydar H, 2017 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi, Nobel Yayınevi, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Baharat üretimi süreçleri; kalite kriterleri baharatların fonksiyonları, antioksidant-antimikrobiyal özellikleri, oleoresinler ve belli başlı baharatlar hakkında bilgi edinmek
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster