ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Et Sanayinde Atık Değerlendirme GMÜ523 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Et sektörü endüstriyel atıkları tanımlar
    2-Et Sekörü endüstriyel atıkların geri kazanımını bilir
    3-Et sanayi atık sularını değerlendiirmeyi bilir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Hüdayi Ercoşkun

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K 1. Arvanitoyannis, I.S. Waste Management for the Food Industries?, Elseiver Academic Press, Oxford, 2008. K 2. Waldron, K. Handbook of Waste Management and Co-product Recovery in Food Processing, CRC Press, New York, 2007. K 3. Wang, K.L., Hung, Y.-T., Lo, H.H., Yapijakis, C. Waste Treatment in the Food Processing Industry, Taylor & Francis, New York, 2006. K 4. Zall, R.R. Managing Food Industry Waste?, Blackwell Publishing, USA, 2004. K 5. Oreopoulou, V., Russ, W. Utilization of By-Products and Treatment of Waste in the Food Industry, Springer, New York, 2007.
    Yardımcı Kitap 1. Vaclavik, V.A., Christian, E.W. Essentials of Food Science, 4th Edition, Springer, New York, 2014.
    Dersin Amacı Kırmızı, beyaz et ve deniz mahsüllerinin işlendiği fabrikalarda açığa çıkan atıkları, bileşimini ve geri kazanım yollarını öğrenmek.
    Dersin İçeriği entegre et işleme tesislerinde (kırmızı et, beyaz et, su ürünleri ve balıkçılık) oluşabilecek katı atıklar ve atık suyun değerlendirme yolları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster