Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Her öğrencinin sorumlu olduğu öğretim üyesi
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr. Oğuz Aydemir 2-)Doçent Dr. Deniz Baş 3-)Doçent Dr. Emin Burçin Özvural 4-)Profesör Dr. Baran Önal Ulusoy 5-)Doktor Öğretim Üyesi Seda Özgen 6-)Doçent Dr. Sezin Tuta Şimşek 7-)Doçent Dr. Hüdayi Ercoşkun
|
Ders Yardımcıları
|
1-)Doç. Dr Oğuz Aydemir
2-)Dr. Öğr. Üyesi Deniz Baş
3-)Doç. Dr. Emin Burçin Özvural
4-)Prof. Dr. Baran Önal Ulusoy
5-)Dr. Öğr. Üyesi Seda Özgen
6-)Doç. Dr. Sezin Tuta
7-)Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun
|
Kaynaklar
|
Tez konusu ile ilişkili kitaplar
|
Yardımcı Kitap
|
Tez konusu ile ilişkili makaleler
|
Dersin Amacı
|
Öğrencileri bir tez konusuna yönlendirmek ve danışmanlık yapmak
|
Dersin İçeriği
|
Tez konusu ve benzer konularla ilgili araştırmalar.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçme ve kullanma
|
2
|
2
|
Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma
|
2
|
3
|
Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olma
|
-
|
4
|
Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olma
|
-
|
5
|
Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilme
|
5
|
6
|
Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilme
|
-
|
7
|
Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanma, disiplinler arası bilgileri edinme ve bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanma
|
-
|
8
|
Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürme
|
-
|
9
|
Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygulama
|
-
|
10
|
Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilme ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkında olma
|
-
|
11
|
Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme
|
3
|