ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İleri Gıda Kimyası GMÜ503 GÜZ 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel gıda bileşenlerinin kimyası hakkında temel bilgileri ve bu bileşenlerin gıdanın fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkilerini tanımlar.
    2-Gıda işleme sırasında meydana gelecek sorunları çözümler
    3-Gıda kimyasını ve uygulamalarını tanımlar
    4-Gıda kimyasıyla ilgili bilimsel literatürleri araştırır.
    5-Gıda işleme problemlerini verimli bir şekilde çözümler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Hüdayi Ercoşkun

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Saldamlı,İ (editör). (2014). Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara, 200 s.
    K2 Ders notu slaytları
    Yardımcı Kitap YK1. Srinivasan, D., Parkin, L. K. (2017) Fennema`s food chemistry, CRC Press, New York, 1089s.
    YK2. Zeece, M. (2020) Introduction to the Chemistry of Food, Academic Press, Cambridge, 419s.
    YK3. Rahman, M. S. (editor). (2007) Handbook of food preservation, Marcel Dekker Inc., New York, 1088 s.
    Dersin Amacı Gıda bileşenlerinden su, karbonhidratlar, proteinler ve lipidler ile ilgili temel bilgileri ve bunların yapıları, gıdaya kattığı özellikleri ve analiz yöntemlerini öğretmektir.
    Dersin İçeriği Gıda da bulunan su, gıdalarda buluna karbonhidratlar, lipidler ve proteinlerin yapıtaşları ve bunların fonsiyonları ile sınıflandırılması
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster