Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç.Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr. Hüdayi Ercoşkun
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Saldamlı,İ (editör). (2014). Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara, 200 s.
K2 Ders notu slaytları
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Srinivasan, D., Parkin, L. K. (2017) Fennema`s food chemistry, CRC Press, New York, 1089s. YK2. Zeece, M. (2020) Introduction to the Chemistry of Food, Academic Press, Cambridge, 419s. YK3. Rahman, M. S. (editor). (2007) Handbook of food preservation, Marcel Dekker Inc., New York, 1088 s.
|
Dersin Amacı
|
Gıda bileşenlerinden su, karbonhidratlar, proteinler ve lipidler ile ilgili temel bilgileri ve bunların yapıları, gıdaya kattığı özellikleri ve analiz yöntemlerini öğretmektir.
|
Dersin İçeriği
|
Gıda da bulunan su, gıdalarda buluna karbonhidratlar, lipidler ve proteinlerin yapıtaşları ve bunların fonsiyonları ile sınıflandırılması
|