ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Spatial And Temporal Changes of Forest Resources FRE519 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Arazi kullanımları ve orman ekosistemlerinin sınıflandırılmasını hatırlar
    2-Orman ekosistemlerinin yapı ve kuruluşlarının sayısal olarak ortaya konmasını uygular
    3-Orman ekosistemlerinde meydana gelen konumsal ve zamansal değişimlerin nedenlerini çözümler
    4-Coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama teknikleri etkin bir şekilde kullanır
    5-Orman ekosistemlerinde meydana gelen değişiklikler hakkında geleceğe yönelik tahminlerde bulunur
    Ön Koşul -
    Ders Dili İngilizce
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Sedat KELEŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Penman, J., Gytarsky, M., Hiraishi, T., et al., 2003. Good practice guidance for land use, land-use change and forestry, The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), ISBN 4-88788-003-0, Japan, 596 p. K2. Farina, A., 1998. Principles and Methods in Landscape Ecology, Chapman Hall Publishing, UK, 235 p. K3. Wulder, M.A., Franklin, S.E., 2007. Understanding Forest Disturbance and Spatial Pattern: Remote Sensing and GIS Applications, Taylor Francis Group, USA, 269 p. K4. Aspinal, R., Hill, M.J., 2008. Land Use Change: Science, Policy and Management, CRC Press Taylor and Francis Group, USA, 232 p.
    Yardımcı Kitap YK1. McGarigal, K., Marks, B.J., 1994. FRAGSTATS: Spatial pattern analysis program for quantifying landscape structure, Oregon State University, Corvallis, USA, 141 p.
    Dersin Amacı Orman ekosistemlerinin yapı ve kuruluşlarında meydana gelen konumsal ve zamansal değişimleri çağdaş bilişim teknolojileri ile sayısal olarak ortaya koymak
    Dersin İçeriği Bu dersin amacı: Arazi kullanımları ve orman ekosistemlerinin sınıflandırılması, Orman ekosistemlerinin yapı ve kuruluşları sayısal olarak ortaya konulması, Orman ekosistemlerinde meydana gelen konumsal ve zamansal değişimlerin nedenlerinin araştırılması, Coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama teknikleri etkin bir şekilde kullanımı, Orman ekosistemlerinde meydana gelen değişikliklerin geleceğe yönelik kestirimlerin yapılması olarak özetlenebilir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster