ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Electrospinning CHEM585 GÜZ-BAHAR 3+0 Üniversite S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Elektroeğirme ve (nano)lif üretim teknolojilerini tanımlar.
    2-Elektroeğirme yönteminde kullanılan malzemelerin spesifik özelliklerini açıklar.
    3-Elektroeğirme yöntemiyle elde edilebilecek malzemelerin özelliklerini ve kullanım alanlarını yorumlar.
    4-Elektroeğirme yöntemiyle ilgili bilimsel literatürleri araştırır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili İngilizce
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesü Ruken Esra DEMİRDÖĞEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K 1: Wendorff, H.., Agarwal, S.; Greiner, A. (2012) Electrospinning Materials, Processing and Applications, John Wiley&Sons, ISBN: 978-3-527-64772-9 K 2: Lin T.; Fang J. (2017) Fundamentals of Electrospinning & Electrospun, DesTech Publications,ISBN: 978-1-60595-160-7 K 3: Agarwal S., Burgard M., Greiner A., Wendorff J.H. (2016) Electrospinning: A Practical Guide to Nanofibers, Walter de Gruyter GmbH, Berlin/Boston, ISBN: 978-3-11-033180-6
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tıpta , mühendislikte ve savunma alanlarında artan öneme sahip nanoliflerin üretim yöntemleri ve bu yöntemlerden elektroeğirme yönteminin önemi. Elektroeğirme hakkında teorik ve teknik bilginin ve farklı sistemlerin (suda çözünebilen polimerlerin, kompleks polimer sistemlerin, eriyik ve kolloidal sistemlerin) elektroeğirilmesi. Elektroeğirme prosesinin modellenmesi ve modifikasyonu, nanoliflerin farklı uygulamalar için fonksiyonelleştirilmesi, nanoliflerin karakterizasyonu ve elektroeğirilmiş nanoliflerin ve bu liflerden yapılmış diğer yapıların/ malzemelerin teknik, potansiyel ve gelecekteki kullanım alanları hakkında bilginin kazandırılması.
    Dersin İçeriği Nanoteknoloji ve çeşitli nanolif üretim yöntemleri, Elektroeğirme ile ilgili temel bilgiler, malzeme sınıflandırılması, özellikleri, elektroeğirme prosesi ve modellenmesi, yapılabilecek modifikasyonlar ve karakterizasyon çalışmalarının yapılması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster