ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yaban Hayatı için Sulak Alanların Yönetimi YBN504 GÜZ-BAHAR 3+0 Fak./ Üni. S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sulak alanlarla ilgili temel kavramları ve yaban hayatı arasındaki ilişkileri açıklar.
    2-Sulak alanlarda yaban hayatı için yönetim planı hazırlanması aşamalarını tanımlar.
    3-Sulak alanlardaki yaban hayatının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için çözüm önerileri planlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Arda ÖZEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Sulak alan yönetim planlaması rehberi (2007). Kuş Araştırmaları Derneği, Ankara, K2. Robert G. Wetzel, (2001). Limnology, Third Edition: Lake and River Ecosystems,Saunders College Publishing, USA. K3. Ma, Z., Cai, Y., Li, B. et al. (2010). Managing Wetland Habitats for Waterbirds: An International Perspective. Wetlands 30, 15-27 . K4. J.T. Anderson and C.A. Davis, (2013). Wetland Techniques: Volume 3 Applications and Management. Springer
    Yardımcı Kitap Ders notları ve sunumları
    Dersin Amacı Dersin temel amacı, sulak alanlardaki yaban hayatı için yönetim planı hazırlaması konusunda üst düzey bilgilerin verilmesi ve bu konuda gerekli bilgi birikiminin kazandırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Sulak alanlar ve yaban hayatı ilişkisi, Yaban hayatı için Sulak alanlarda yönetim planı hazırlama aşamaları ve örnek çalışmalar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster