ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Rüzgar enerjisi temel kavramlar. Rüzgar enerjisi sistemlerinin İşleyişi, Dünya`da ve Türkiye`de rüzgar enerjisinin durumu, Bir rüzgar santralının planlanması, Türkiye`de kanuni durum ve destekler. K1- Bölüm 15
    2 Rüzgarın oluşumu, karakteristiği ve temel hesap metotları. K1- Bölüm 15
    3 Bir rüzgar türbininin kurulum aşamaları, Rüzgar santralinin kapasitesi, Enerji üretimi. K1- Bölüm 18
    4 Güneş enerjisi temel kavramlar, Güneş enerjisi Güneş ışınımı, ölçümü ve enerji potansiyeli hesaplamaları, Güneş pilleri, tipleri, modüller, sıcaklık ve ışınım düzeltmeleri ve enerji üretim hesaplamaları. K1- Bölüm 12
    5 Fotovoltaik güç sistemleri, bileşenleri ve karakteristikleri, Fotovoltaik güç sistemlerinde bileşenlerin seçimi ve boyutlandırma. K1- Bölüm 14
    6 Şebekeye bağlı ve ayrık sistemlerin tasarımı ve tasarımda kritik konular, Örnek ön projelendirme ve fizibilite hesaplamaları. K2- Bölüm 5
    7 Hidroelektrik enerjisi terminoloji, Dünya`da ve Türkiye`de hidroelektrik (HE) enerji, HE tesislerin sınıflandırılmaları, elemanları ve çalışma prensipleri-I K3- Bölüm 1
    8 Hidroelektrik enerjisi terminoloji, Dünya`da ve Türkiye`de hidroelektrik (HE) enerji, HE tesislerin sınıflandırılmaları, elemanları ve çalışma prensipleri-II K3- Bölüm 1
    9 Hidroelektirik enerji üretiminin temel prensipleri, İletim tesisleri ve işleme prensipleri. K2- Bölüm 5
    10 Serbest yüzeyli iletim (İsale) , Çökeltme havuzu, Yükleme odası basınçlı akımla iletim, Denge bacası, Cebri boru, Türbin tipleri ve seçimi, HE tesislerinin fizibilite analizi aşamaları. K3- Bölüm 2
    11 Jeotermal enerjisi terminoloji, Dünya`da ve Türkiye`de jeotermal enerji, Jeotermal enerjinin kullanım alanları. K4- Bölüm 8
    12 Jeotermal rezervuarların ve akışkanların türleri/özellikleri, Jeotermal rezervuarların üretim ve rezervuar performansları. K4- Bölüm 5
    13 Jeotermal sahaların işletilmesinde karşılaşılan sorunlar, Jeotermal sahaların geliştirilmesi ve projelendirilmesi, Saha modellemesi. K4- Bölüm 6
    14 Olay çalışmalarının simülasyonu K4- Bölüm 7 K5- Bölüm 6, Bölüm 10, Bölüm 11
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster