Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Rüzgar enerjisi temel kavramlar. Rüzgar enerjisi sistemlerinin İşleyişi, Dünya`da ve Türkiye`de rüzgar enerjisinin durumu, Bir rüzgar santralının planlanması, Türkiye`de kanuni durum ve destekler.
|
K1- Bölüm 15
|
2
|
Rüzgarın oluşumu, karakteristiği ve temel hesap metotları.
|
K1- Bölüm 15
|
3
|
Bir rüzgar türbininin kurulum aşamaları, Rüzgar santralinin kapasitesi, Enerji üretimi.
|
K1- Bölüm 18
|
4
|
Güneş enerjisi temel kavramlar, Güneş enerjisi Güneş ışınımı, ölçümü ve enerji potansiyeli hesaplamaları, Güneş pilleri, tipleri, modüller, sıcaklık ve ışınım düzeltmeleri ve enerji üretim hesaplamaları.
|
K1- Bölüm 12
|
5
|
Fotovoltaik güç sistemleri, bileşenleri ve karakteristikleri, Fotovoltaik güç sistemlerinde bileşenlerin seçimi ve boyutlandırma.
|
K1- Bölüm 14
|
6
|
Şebekeye bağlı ve ayrık sistemlerin tasarımı ve tasarımda kritik konular, Örnek ön projelendirme ve fizibilite hesaplamaları.
|
K2- Bölüm 5
|
7
|
Hidroelektrik enerjisi terminoloji, Dünya`da ve Türkiye`de hidroelektrik (HE) enerji, HE tesislerin sınıflandırılmaları, elemanları ve çalışma prensipleri-I
|
K3- Bölüm 1
|
8
|
Hidroelektrik enerjisi terminoloji, Dünya`da ve Türkiye`de hidroelektrik (HE) enerji, HE tesislerin sınıflandırılmaları, elemanları ve çalışma prensipleri-II
|
K3- Bölüm 1
|
9
|
Hidroelektirik enerji üretiminin temel prensipleri, İletim tesisleri ve işleme prensipleri.
|
K2- Bölüm 5
|
10
|
Serbest yüzeyli iletim (İsale) , Çökeltme havuzu, Yükleme odası basınçlı akımla iletim, Denge bacası, Cebri boru, Türbin tipleri ve seçimi, HE tesislerinin fizibilite analizi aşamaları.
|
K3- Bölüm 2
|
11
|
Jeotermal enerjisi terminoloji, Dünya`da ve Türkiye`de jeotermal enerji, Jeotermal enerjinin kullanım alanları.
|
K4- Bölüm 8
|
12
|
Jeotermal rezervuarların ve akışkanların türleri/özellikleri, Jeotermal rezervuarların üretim ve rezervuar performansları.
|
K4- Bölüm 5
|
13
|
Jeotermal sahaların işletilmesinde karşılaşılan sorunlar, Jeotermal sahaların geliştirilmesi ve projelendirilmesi, Saha modellemesi.
|
K4- Bölüm 6
|
14
|
Olay çalışmalarının simülasyonu
|
K4- Bölüm 7
K5- Bölüm 6, Bölüm 10, Bölüm 11
|