ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Uzmanlık Alan Dersi GMÜ700 GÜZ-BAHAR 8+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Araştırdığı konuyu açıklar.
    2-Araştırdığı konuyu tartışır.
    3-Araştırma veri tabanlarını etkili şekilde kullanır.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)148112
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 0000
    Diğer 100010
    Toplam İş Yükü(Saat)   168
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,6 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Çalışılacak konuyu belirlemek K1
    2 Araştırma-1 K1
    3 Araştırma-2 K1
    4 Araştırma-3 K1
    5 Araştırma-4 K1
    6 Araştırma-5 K1
    7 Araştırma-6 K1
    8 Araştırma-7 K1
    9 Araştırma-8 K1
    10 Araştırma-9 K1
    11 Araştırma-10 K1
    12 Araştırma-11 K1
    13 Tartışma-1 K1
    14 Tartışma-2 ve Sonuçlar K1
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz Aydemir
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Prof. Dr. Baran Önal Ulusoy Doç. Dr. Deniz Baş Doç. Dr. Sezin Tuta Şimşek Doç. Dr. Oğuz Aydemir Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun Doç. Dr. Emin Burçin Özvural Dr. Öğretim Üyesi, Seda Özgen Dr. Öğretim Üyesi, Didar Üçüncüoğlu
    Kaynaklar K1. Seçilen konuya uygun kitap ve makaleler
    Yardımcı Kitap YK1. İlgili tezler
    Dersin Amacı Öğrencileri bir tez konusuna yönlendirmek ve danışmanlık yapmak
    Dersin İçeriği Tez konusu ve benzer konularla ilgili araştırmalar
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Gıda bilimleri ve mühendisliği konularını en son gelişmeler dâhil olmak üzere üst düzeyde anlar ve uygulamalarını yapar. 3
    2 Gıda bilimi ve teknolojisine yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem veya teknolojik ürün/süreç geliştiren ya da bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulayan kapsamlı bir çalışma yapar. -
    3 Özgün bir araştırma sürecini bağımsız olarak algılar, tasarlar, uygulama ve sonuçlandırır; bu süreci yönetir. 2
    4 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında en yeni bilgilere/literatüre ulaşır ve bunları kavrayarak araştırma yapabilmek için gerekli yöntem ve becerilerde üst düzeyde yeterliğe sahiptir. 2
    5 Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur. 3
    6 Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirme ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarır. -
    7 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar 2
    8 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında çalışanlarla ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, bir yabancı dilde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır. -
    9 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalarda bilimsel araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanarak, verilerin elde edilmesi, değerlendirilmesi, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster