ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Seminer GMÜ600 GÜZ-BAHAR 0+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Seçilen bir konuda detaylı kaynak araştırması yapar.
    2-Seçilen alanda kaynak araştırması sonuçlarını analiz eder.
    3-Elde edilen bulgulara dayalı olarak detaylı bir rapor hazırlar.
    4-Hazırlanan raporu sunar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)1400
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler5017070
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje5019999
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 0000
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   169
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,63 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Çalışılacak konuyu belirlemek K1
    2 Seçilen bir konuda bir çözüme ulaşabilmek adına problemi anlamaya çalışmak-I K1
    3 Seçilen bir konuda bir çözüme ulaşabilmek adına problemi anlamaya çalışmak-II K1
    4 Çalışılmakta olan probleme yönelik bilgileri içeren kaynakları araştırıp okumak-I K1
    5 Çalışılmakta olan probleme yönelik bilgileri içeren kaynakları araştırıp okumak-II K1
    6 Çalışılmakta olan probleme yönelik bilgileri içeren kaynakları araştırıp okumak-III K1
    7 Çalışılmakta olan probleme yönelik bilgileri içeren kaynakları araştırıp okumak-IV K1
    8 Yapılan gelişmelerin izlenmesi K1
    9 İlgilenilen problemin çözümüne yönelik olarak edinilen bilgileri önem derecesine göre sınıflandırmak ve bunlardan bir veri tabanı oluşturmak-I K1
    10 İlgilenilen problemin çözümüne yönelik olarak edinilen bilgileri önem derecesine göre sınıflandırmak ve bunlardan bir veri tabanı oluşturmak-II K1
    11 Çalışılan konu hakkında rapor yazmak-I K1
    12 Çalışılan konu hakkında rapor yazmak-II K1
    13 Çalışılan konu hakkında rapor yazmak-III K1
    14 Raporun tamamlanması ve bir dinleyici kitlesi önünde sunulması K1
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz Aydemir
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Seçilen konuya uygun kitap ve makaleler
    Yardımcı Kitap YK1. İlgili tezler
    Dersin Amacı Seçilen bir konuda kaynak araştırması yaparak derlenen bilgileri analiz edip yorumlayabilmesi, tartışabilmesi ve hazırlanan raporu bilimsel kurallar çerçevesinde sunabilmesini sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Seminer için uygun konunun seçimi, seçilen bir konuda çözüme ulaşabilmek için problemi anlamaya çalışmak, seçilen konuyla ilgili kayak taramak, okumak ve problemin çözümüne yönelik araştırma yöntemlerini ve sonuçlarını ortaya koymak, gelişmelerin izlenmesi, çözüm önerilerinin ortaya konulması, raporlama ve rapor sunumu.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Gıda bilimleri ve mühendisliği konularını en son gelişmeler dâhil olmak üzere üst düzeyde anlar ve uygulamalarını yapar. -
    2 Gıda bilimi ve teknolojisine yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem veya teknolojik ürün/süreç geliştiren ya da bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulayan kapsamlı bir çalışma yapar. 3
    3 Özgün bir araştırma sürecini bağımsız olarak algılar, tasarlar, uygulama ve sonuçlandırır; bu süreci yönetir. 2
    4 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında en yeni bilgilere/literatüre ulaşır ve bunları kavrayarak araştırma yapabilmek için gerekli yöntem ve becerilerde üst düzeyde yeterliğe sahiptir. 4
    5 Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur. -
    6 Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirme ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarır. -
    7 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar 4
    8 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında çalışanlarla ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, bir yabancı dilde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır. -
    9 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalarda bilimsel araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanarak, verilerin elde edilmesi, değerlendirilmesi, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster