ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İleri Süt Kimyası GMÜ605 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Süt proteinlerini ve enzimlerini açıklar
    2-Süt lipidlerini ifade eder.
    3-Süt karbonhidratlarını bildirir.
    4-Süt vitamin ve minerallerini açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler3032060
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011818
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4012424
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   172
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,73 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Sütün bileşimi K1. 1. Bölüm sayfa1-42
    2 Süt proteinleri-kazein miseli K1. 3-4. Bölüm sayfa 87-160
    3 Süt proteinleri-serum proteinleri K1. 6. Bölüm sayfa 211-273
    4 Süt proteinlerinin besinsel değeri K1. 12. Bölüm sayfa 515-538
    5 Süt enzimleri K1. 11. Bölüm sayfa 337-385
    6 Laktoz K3. 1. Bölüm sayfa 1-18
    7 Süt lipidlerinin yapısı ve bileşimi K2. 1. Bölüm sayfa 1-42
    8 Süt yağı-yağ asitlerinin orijini K2. 2. Bölüm sayfa 43-92
    9 Süt yağ globüllerinin fizikokimyası K2. 5. Bölüm sayfa 173-212
    10 Süt yağının bozulma reaksiyonları K2. 18. Bölüm sayfa 481-600
    11 Süt lipidlerinin besinsel önemi K2. 20. Bölüm sayfa 601-639
    12 Süt mineralleri K3. 10. Bölüm sayfa 417-455
    13 Süt vitaminleri K3. 10. Bölüm sayfa 417-455
    14 Sütün fiziksel ve fizikokimyasal özellikleri K3. 12. Bölüm sayfa 493-551
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Mcsweeney, P.L.H & Fox, P.F. (2013). Advanced Dairy Chemistry Volume 1A: Proteins: Basic Aspects, 4th Edition, Springer Link, New York. K2. Mcsweeney, P.L.H & Fox, P.F. (2006). Advanced Dairy Chemistry Volume 2A: Lipids, Springer Link, New York. K3. Fox, P.F. (1997). Advanced Dairy Chemistry Volume 3: Lactose, water, salts and vitamins, Springer Link, New York.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilere süt bileşenleri olan protein, lipid, laktoz, mineral ve vitaminler hakkında son literatürü içerecek şekilde ayrıntılı bilgiler kazandırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Sütün temel bileşenleri olan kazein ve serum proteinleri, lipidler, süt yağı ve yağ globülleri, enzimler, vitamin ve mineralleri konu almaktadır.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Gıda bilimleri ve mühendisliği konularını en son gelişmeler dâhil olmak üzere üst düzeyde anlar ve uygulamalarını yapar. -
    2 Gıda bilimi ve teknolojisine yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem veya teknolojik ürün/süreç geliştiren ya da bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulayan kapsamlı bir çalışma yapar. 3
    3 Özgün bir araştırma sürecini bağımsız olarak algılar, tasarlar, uygulama ve sonuçlandırır; bu süreci yönetir. -
    4 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında en yeni bilgilere/literatüre ulaşır ve bunları kavrayarak araştırma yapabilmek için gerekli yöntem ve becerilerde üst düzeyde yeterliğe sahiptir. 4
    5 Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur. -
    6 Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirme ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarır. -
    7 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar 3
    8 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında çalışanlarla ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, bir yabancı dilde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır. 3
    9 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalarda bilimsel araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanarak, verilerin elde edilmesi, değerlendirilmesi, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster