ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İleri Süt Kimyası GMÜ605 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Süt proteinlerini ve enzimlerini açıklar
    2-Süt lipidlerini ifade eder.
    3-Süt karbonhidratlarını bildirir.
    4-Süt vitamin ve minerallerini açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Mcsweeney, P.L.H & Fox, P.F. (2013). Advanced Dairy Chemistry Volume 1A: Proteins: Basic Aspects, 4th Edition, Springer Link, New York. K2. Mcsweeney, P.L.H & Fox, P.F. (2006). Advanced Dairy Chemistry Volume 2A: Lipids, Springer Link, New York. K3. Fox, P.F. (1997). Advanced Dairy Chemistry Volume 3: Lactose, water, salts and vitamins, Springer Link, New York.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilere süt bileşenleri olan protein, lipid, laktoz, mineral ve vitaminler hakkında son literatürü içerecek şekilde ayrıntılı bilgiler kazandırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Sütün temel bileşenleri olan kazein ve serum proteinleri, lipidler, süt yağı ve yağ globülleri, enzimler, vitamin ve mineralleri konu almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster