Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Prof. Dr. Baran ÖNAL ULUSOY
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Kayahan, M. (2014) Lipid Kimyası, Saldamlı,İ (editör), Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara, 200 s.
K2. Kayahan, M. (2003). Yağ Kimyası, Odtü yayıncılık, 240 s, I. Baskı, Ankara
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Bitkisel yağların ekstraksiyonu ve rafinasyonu ile katı yağ üretim sistemlerinin temel ilkelerinin ve yağ üretim sürecinde kalite sağlama ve kontrol unsurlarının kavratılması amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Yağ kimyası ve bozunma reaksiyonları,yağlı tohum ve meyvelerin depolanması,ham yağ üretimi-ön işlemler, ham yağ üretimi-presleme ve çözgen ekstraksiyonu,yağ rafinasyonu-degumming, yağ rafinasyonu-nötralizasyon, yağ rafinasyoun-Renk Açma, yağ rafinasyoun-deodorizasyon, yağ modifikasyon teknikleri-fraksiyone kristalizaston, yağ modifikasyon teknikleri-hidrojenasyon ve İnteresterifikasyon
|