ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojisi GMÜ607 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tohum ve meyve kökenli ham yağların üretim süreçlerini açıklar
    2-Yağ rafinasyonu ve katı yağ üretim süreçlerini tanımlar
    3-Üretim süreçlerinde kalite sağlama ve kalite kontrol prensiplerini açıklar
    4-Ulusal düzeyde yağ sektörünü tanımlar
    5-Yağ teknolojisi alanında teknolojik gelişmeleri yorumlar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Baran ÖNAL ULUSOY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Kayahan, M. (2014) Lipid Kimyası, Saldamlı,İ (editör), Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara, 200 s. K2. Kayahan, M. (2003). Yağ Kimyası, Odtü yayıncılık, 240 s, I. Baskı, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bitkisel yağların ekstraksiyonu ve rafinasyonu ile katı yağ üretim sistemlerinin temel ilkelerinin ve yağ üretim sürecinde kalite sağlama ve kontrol unsurlarının kavratılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Yağ kimyası ve bozunma reaksiyonları,yağlı tohum ve meyvelerin depolanması,ham yağ üretimi-ön işlemler, ham yağ üretimi-presleme ve çözgen ekstraksiyonu,yağ rafinasyonu-degumming, yağ rafinasyonu-nötralizasyon, yağ rafinasyoun-Renk Açma, yağ rafinasyoun-deodorizasyon, yağ modifikasyon teknikleri-fraksiyone kristalizaston, yağ modifikasyon teknikleri-hidrojenasyon ve İnteresterifikasyon
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster